Trump lovagiasan viselkedett Hillary-vel

Kolombusz Kristóf

Donald Trump republikánus elnökjelölt egy televíziós interjúban nem volt hajlandó spekulálni Hillary Clinton egészségi állapotáról, s jobbulást kívánt az amerikai demokraták elnökjelöltjének. 

Trump jobbulást kívánt Hillary Clintonnak

Donald Trump a Fox televízióban beszélt Hillary Clinton vasárnapi rosszullétéről és az újságíró kifejezett kérdésére sem volt hajlandó kommentálni a demokrata párti elnökjelölt állapotát. "Remélem, hamar jobban lesz. Nem tudom, mi történt" - fogalmazott a republikánusok elnökjelöltje. 

Trump a múlt héten már szóba hozta Clinton egészségi állapotát, amikor a demokrata párti elnökjelölt Clevelandben egy választási gyűlésen több percig tartó köhögőrohamot kapott. Hétfőn a Fox televízióban felvetette, hogy Clintonnak talán már akkor is tüdőgyulladása volt. "Ez a nagy köhögés egy héttel ezelőtt fogta el, feltételezem hát, hogy már akkor tüdőgyulladása volt. Vagyis szeretném azt hinni, hogy ez volt, valami baj biztosan van, de remélem, hogy jobban lesz, hamarosan visszatér a kampányba és az elnökjelölti vitán is ott lesz" - fogalmazott Donald Trump, akiről köztudomású, hogy korábban kifejezetten baráti viszony fűzte őt a Clinton-házaspárhoz. 

A republikánus elnökjelölt bejelentette, hogy nemrégiben általános orvosi vizsgálatot csináltatott, s a héten nyilvánosságra hozza a részletes eredményeket. "Amikor minden eredmény készen lesz - s reményeim szerint jók lesznek, hiszen remekül érzem magamat - akkor azonnal nyilvánosságra hozom őket" - mondta Trump. Aki korábban ugyan már nyilvánosságra hozott egy orvosi jelentést, de azt erős bírálatok érték, mert elnagyolt volt és nem általános belgyógyász, hanem gasztroenterológus készítette. 

A Trump-kampány vasárnap óta kifejezetten kerüli, hogy Hillary Clinton egészségi állapotával foglalkozzék. Jason Miller, a Trump-kampány egyik kommunikációs tanácsadója hétfőn nem Clinton betegségéről, hanem arról adott ki közleményt, hogy vajon Clinton nem bélyegezte-e meg tisztességtelenül a választókat, amikor egyik, pénteki - nagy vitát kavart - kampánybeszédében azt állította, hogy aTrumpra szavazók fele "szánalomra méltó", továbbá "rasszista" és "idegengyűlölő".     

Az amerikai sajtóban közben a Clinton-kampányt okolják azért, hogy a sajtót nem időben és nem megfelelően tájékoztatták Hillary Clinton egészségi állapotáról. Nagy feltűnést keltett, hogy a közszolgálati rádióban (NPR) hétfőn reggel a rádió egyik legismertebb munkatársa, a demokratákhoz közelállónak tartott Cokie Roberts arról beszélt: információi szerint a Demokrata Párt belső köreiben felvetették volna, hogy Clintonnak vissza kellene vonulnia az elnökségért folytatott küzdelemből. Roberts ugyan maga is azt mondta, hogy erről még korai volna beszélni, ám kifejtette, hogy a Demokrata Pártban Joe Biden jelenlegi alelnökre tekintenek, mint az esetleg Clintont "váltó" elnökjelöltre.  A demokraták vezető politikusai eddig még nem kommentálták a Roberts által mondottakat.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/30226/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,elnökválasztás,hillary clinton,kolumbusz kristóf,mti hír
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?