Mintha épp Orbánt és a magyarokat szidná Hillary Clinton…

Csak úgy repkedtek a jelzők, melyeket Soros és Clinton szájából már megszokhattunk: "szánalmasak”, "rasszisták" de elhangzott az "idegengyűlölők, homofóbok, iszlámgyűlölők" vád is.

Hillary Clinton agresszíven gyaláhzta mindazokat, akik nem rá szavaznak

Ezúttal azonban saját államának polgárait gyalázta. Azokat, akik nem akarnak rá szavazni, akik nem kérnek a Soros-féle világból…

Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt jobboldali választókra tett kijelentéseit bírálta Donald Trump egy kampányrendezvényén. 

Az amerikai republikánusok elnökjelöltje  a marylandi Baltimore városában tartott kampánygyűlést, s azt ígérte, hogy "valamennyi amerikai elnöke" lesz. Beszédében Donald Trump hosszasan támadta Hillary Clintont, mert a demokraták elnökjelöltje egy pénteki adománygyűjtő rendezvényen New Yorkban elmondott beszédében a Trumpot támogatók táborát, pontosabban e tábor felét azzal próbálta megbélyegezni, hogy "szánalmasak" és "rasszisták", továbbá "idegengyűlölők, homofóbok, iszlámgyűlölők". Clinton beszédének nagyon rossz visszhangja volt, még a vele rokonszenvező médiában is. A felháborodás hatására Clinton ugyan nem vonta vissza a kijelentéseit, de a hétvégén azt mondta, hogy talán túlságosan is általánosított, s amit mondott, az a Trump-tábornak "nem a felére" vonatkozott. 

"Miközben Hillary Clinton magas falak mögött és személyi testőrök védelmében él, megveti azokat az amerikaiakat, akik naponta keményen dolgoznak, s csupán kis részét szeretnék megteremteni maguknak abból a biztonságból, amelyet a politikusok élveznek" - fogalmazott Trump.

Leszögezte: Hillary Clinton gyűlölettel és nevetségessé téve beszélt azokról az emberekről, akik hátukon viszik az országot, s Clinton "gazdag támogatói" is jót nevetnek a Trump-híveken, akik pedig szorgalmasan dolgozó emberek. "Nem indulhatsz az elnökségért, ha a szíved mélyén ezt gondolod az amerikai szavazópolgárról" - fejtegette Trump, s teljes bocsánatkérésre szólította fel Hillary Clintont. Hangsúlyozta: nem vezetheti a nemzetet az, akinek ilyen rossz véleménye van a népéről. 

Clinton New York-i beszédét az amerikai elemzők elsöprő többsége Mitt Romney 2012-ben mondott szavaihoz hasonlítja, s attól tart, hogy hasonló lesz a következménye is. Romney, aki 2012-ben a republikánusok elnökjelöltje volt, egy zártkörű rendezvényen - amelyet pechjére valaki videón rögzített és nyilvánosságra is hozott - azt mondta: az amerikaiak 47 százaléka az állam emlőin lóg, s ezért szavaz Barack Obamára. A Romney-kampány ezt követően zuhanórepülésbe kezdett, s Romney el is vesztette a választást  Obamával szemben. 

Hétfőn délelőtt egyébként James Woolsey, aki Bill Clinton elnökségének idején volt a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetője, bejelentette: Donald Trump tanácsadója lesz nemzetbiztonsági, hírszerzési ügyekben, mert egyetért a republikánus elnökjelölt nemzetbiztonsági és védelmi politikai elképzeléseivel. "Úgy tűnik, hogy sokkal erőteljesebb híve az erős nemzetvédelemnek, mint ellenfele"- fogalmazott Woolsey. A volt CIA-főnök a CNN hírtelevíziónak fejtette ki álláspontját, s amikor azt kérdezték tőle, hogy egyetért-e Trump azon kijelentésével, miszerint Putyin orosz elnök jobb vezető, mint Obama elnök, nem vitatta ezt az értékelést, de hozzátette: "lehet, hogy erősebb, de erősnek lenni nem mindig nagyszerű".

1
https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/30232/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,demokrata,donald trump,elnökválasztás,hillary clinton,kolumbusz kristóf,mti hír,soros györgy
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Rolléder 2016-09-14 10:32:40
Szegény asszony.. már végleg elgurult minden gyógyszere. De hát így kell ezt. Remélem, az amerikaiaknak lesz annyi eszük, hogy élnek a lehetőséggel és nem ültetnek a fejükre olyan embert, aki ki is nyilvánítja, hogy vélekedik róluk és milyen magasról szarja le a véleményüket. Csak keményen, Amerika!
Válaszolok
A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?