Clinton tisztességesebben bánik a terroristákkal, mint az amerikai polgárokkal

Kolombusz Kristóf

A két amerikai elnökjelölt, Donald Trump és Hillary Clinton heves szócsatát vívott egymással hétfőn a New Yorkban elkövetett robbantás és a New Jerseyben talált robbanószerkezetek kapcsán. 

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje hazaárulónak nevezte Donald Trumpot, a republikánusok jelöltjét, aki a maga részéről azt hangoztatta, hogy Hillary Clinton tisztességesebben bánik a terroristákkal, mint az őt, azaz Trumpot támogató amerikai polgárokkal. Mindkét elnökjelölt megpróbálta a maga kampánya javára fordítani a terrorakciók okozta feszültséget.

Clinton azzal vádolta meg Trumpot, hogy retorikája az Iszlám Állam nevű terrorszervezet dzsihadistáit segíti, és ezzel akár hazaárulást is elkövet. Donald Trump a bevándorlás erőteljesebb ellenőrzését követelte, s ugyanakkor arról próbálta meggyőzni híveit, hogy a demokraták elnökjelöltje katasztrofális főparancsnok lenne.

Clinton sajtókonferencián bizonygatta, hogy magabiztos kézzel vezetné a terrorellenes küzdelmet, míg Trump egy floridai kampánygyűlésen vádolta meg Clintont azzal, hogy keményebb az ő támogatóival, mint amilyen valaha is volt a terroristákkal. A republikánus elnökjelölt közleményben szögezte le, hogy "az Obama-Clinton doktrína nem veszi eléggé komolyan az Iszlám Államot, és ez felbátorítja a terroristákat világszerte". Trump azt hangoztatta továbbá, hogy a terroristák "remélik, és imádkoznak azért, hogy Hillary Clinton legyen az elnök, hogy folyathassák kegyetlenkedéseiket és gyilkosságaikat".

Hillary Clinton Trump higgadt és világos fejű alternatívájaként mutatta be magát, és újságíróknak a külügyminiszteri tapasztalatait emlegette. "Komoly kihívás" - mondta a terrorizmusról, és azt állította, hogy az Egyesült Államok a helyes úton jár a terrorizmus legyőzéséhez. "Megvannak hozzá az eszközeink, az okos rendőreink és a jó hírszerzésünk" - szögezte le Clinton. Egyúttal bejelentette, hogy elnökként erősítené a hírszerzést, s azt mondta, hogy a Szilícium-völgy informatikai óriásai segíthetnek a merénylők interneten folytatott társalgásainak figyelésében. "Legyünk éberek, de ne féljünk" - fogalmazott újságíróknak New Yorkban.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/30365/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,dzsihadisták,elnökválasztás,hillary clinton,iszlám állam,kolumbusz kristóf,mti hír,terrorizmus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?