Trump szégyen, Hillary dölyfös, Bill Clinton pedig továbbra is fűvel-fával csalja Hillaryt..

Kolombusz Kristóf

Elképesztő levelezés került napvilágra néhány napja az Egyesült Államokban. A levélíró, Colin Powell, egykori külügyminiszter sötét képet fest az elnökjelöltekről és az egykori elnökről.

Itt még barátként és nem ellenfélként....

Colin Powell volt külügyminiszter mindkét elnökjelöltet  bírálta, szerinte Donald Trump elnökjelöltsége "nemzeti szégyen", Hillary Clinton pedig "dölyfös".  

A Bush-kormányzat volt külügyminisztere szerdán váratlanul került a figyelem középpontjába:  magán email-fiókját ugyanis feltörték, és nyilvánosságra hozták néhány levelét, amelyben a jelenlegi elnökjelölteket minősíti. Az elektronikus leveleket névtelenül tették fel a DCLeaks nevű portálra, amelyről sok elemző azt tartja, hogy az orosz hírszerzés működteti.

Powell szóvivője megerősítette a CBS televíziónak, hogy a volt miniszter email-fiókját feltörték, elképzelésük sincs róla, hogy ki tehette, és Colin Powell a továbbiakban nem is kívánja kommentálni a megjelent információkat.         

A levelek egyikéből - amelyet volt munkatársának írt - kiderül, hogy Powell úgy gondolja, Donald Trump "nemzeti szégyen és nemzetközi pária". A volt miniszter arról is kifejtette véleményét, hogy az úgynevezett "születési mozgalom" - vagyis az a mozgalom, amelynek tagjai megkérdőjelezik, hogy Obama elnök az Egyesült Államokban született - "rasszista". Powell utalt arra, hogy maga Trump is megkérdőjelezte, hogy Barack Obama az Egyesült Államokban született. 

Kemény szavakkal minősítette az afroamerikai Powell Trumpnak azt a próbálkozását, hogy magához "édesgesse" az afroamerikai szavazókat. "Nem tud semmit mondani, amivel kilendítheti a fekete szavazókat... Idiótáknak gondol bennünket. Soha nem tudja feledtetni azt, amit Obamával próbált tenni, amikor a születési anyakönyvi kivonata után kutakodott. És az, amit tegnap mondott, hogy négy éven belül övé lesz a fekete szavazatok 95 százaléka, egyszerűen a skizofrén fantázia világába tartozik" - írta egyik volt munkatársának Colin Powell. 

A kiszivárogtatott elektronikus levelekből azonban az is kiderül, hogy a politikus élesen bírálta Hillary Clintont, a demokraták elnökjelöltjét is, kivált azt a kampányát, amellyel igazolni próbálja, hogy külügyminisztersége idején miért használta levelezésre a  magánszerverét.

Az egyik levélben Powell megírta, hogy augusztusban találkozott Hillary Clinton tanácsadóival, hogy megvitassa velük, mit lehetne tenni, hogy az emailek körüli vita nyugvópontra jusson. Egy másik levélben pedig azt írja: "szomorú ügy... HRC (Hillary Rodham Clinton) ezt az egészet két évvel ezelőtt elrendezhette volna, egyszerűen azzal, ha becsületesen elmondja mit csinált, és nem kever bele engem is. Háromszor is megmondtam a munkatársainak, hogy ne próbáljanak meg hazardírozni ezzel" - írta Powell, aki egy másik levelében azt hangsúlyozta, hogy minden, amit Hillary Clinton tesz, "dölyfösséggel teli".

A Fehér Ház blog beszámolója szerint ennél durvább dolgok is álltak a levelekben. Hillaryról például azt írta Powell, hogy önző, merev figura,aki  mindent, amihez csak hozzáér, elront a gőgös viselkedésével.

Ennél is továbbment a szókimondó bírálatban, amikor Bill Clinton exelnökről,  Hillary Clinton férjéről így írt: „még mindig csak farkalgatja otthon a libákat” – magyarán továbbra is csalja fűvel-fával az éppen elnökjelölti kampányban hadakozó feleségét.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/30386/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,bill clinton,colin powell,donald trump,elnökválasztás,hillary clinton,kolumbusz kristóf,mti hír
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?