Hillary Clinton minden tekintetben teljességgel elfogadhatatlan

Kolombusz Kristóf

Egy nem várt bejelentéssel politikai bomba robbant az amerikai elnökválasztási kampány hajrájában. Bajban a Soros György - Hillary Clinton páros.

Ted Cruz: hónapokig tartó alapos megfontolás, imádság és lelkiismereti önvizsgálat után úgy döntöttem, hogy a választás napján voksomat a republikánus jelöltre, Donald Trumpra adom

A váratlan megnyilatkozás valószínűleg alaposan átrendezi az erőviszonyokat és akár már a választás előtt eldőlhet a küzdelem. Trump nyerő helyzetben.

Ted Cruz texasi szenátor beadta a derekát és bejelentette, hogy támogatja pártja elnökjelöltjét, Donald Trumpot. A bejelentés meglepte a politikai elemzőket és sok politikust. 

A texasi szenátor - korábban maga is elnökjelölt-aspiráns és Trump egyik legnagyobb vetélytársa volt a Republikánus Pártban - még az elnökjelölt-állító konvención sem biztosította támogatásáról Donald Trumpot. 

A szenátor és az üzletember között kifejezetten rossz a viszony, az elnökjelöltségért folyó küzdelem hónapjaiban keményen sértegették egymást, sőt, egymás házastársait és családtagjait is. Ted Cruz munkatársai például Melania Trumpot, Doanld Trump feleségét támadták, mire maga Trump válaszolt Cruz felesége, Heidi sértegetésével, sőt, azt feszegette, hogy vajon Ted Cruz édesapjának nem volt-e kapcsolata a Kennedy-gyilkosságot elkövető Lee Harvey Oswalddal. 

Az ohiói Clevelandban tartott júliusi konvención mondott beszédében Cruz úgy fogalmazott: voksoljon mindenki a lelkiismerete szerint. E döntését a saját pártjában sem támogatták, sokan egyenesen politikai öngyilkosságnak minősítették, és a beszéd elhangzása utáni napon a texasi republikánusok alaposan nekitámadtak Ted Cruznak.

A texasi szenátor a Facebook közösségi oldalon tudatta döntését, miszerint: "hónapokig tartó alapos megfontolás, imádság és lelkiismereti önvizsgálat után úgy döntöttem, hogy a választás napján voksomat a republikánus jelöltre, Donald Trumpra adom". De hozzátette: azzal együtt döntött így, hogy komoly nézetkülönbségei vannak a jelölttel, de "Hillary Clinton minden tekintetben teljességgel elfogadhatatlan". 

A támogató megnyilatkozás után Donald Trump és Ted Cruz személyesen is beszélt egymással, Trump pedig közleményben köszönte meg a támogatást. "Megvívtuk a csatát, és ő kemény és briliáns ellenfél volt, várom, hogy az elkövetkező hosszú években együtt dolgozhassunk annak érdekében, hogy Amerikát ismét naggyá tegyük" - fogalmazott Donald Trump a közleményben. (mti)

Elemzők szerint a bejelentés alaposan meglendítheti Trump támogatottságát, hiszen Cruz befolyásos személyiség a republikánus oldalon és a támogatói most valószínűleg követik őt. Ez pedig országosan sok új szavazót hozhat a republikánus jelöltnek, amely akár a választás kimenetelét is alapvetően befolyásolhatja az úgynevezett billegő/csatatér államokban, ahol nagyon kevés a különbség a két nagy párt jelöltje között. 

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/30490/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,elnökválasztás,hillary clinton,kolumbusz kristóf,mti hír,soros györgy,ted cruz
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?