Clintonnal Amerika legkorruptabb és legtisztességtelenebb kormányzata kerülne hatalomra

Kolombusz Kristóf

A párt határozottan Donald Trump mögött áll - jelentette be Reince Priebus, az amerikai republikánusok országos bizottságának elnöke. 

Sokan próbálják hátba szúrni, még a saját pártjából is...

A pártelnök bejelentésre azt követően került sor, hogy Paul Ryan republikánus házelnök délelőtt szóvivője révén tudatta, hogy nem kampányol tovább a párt elnökjelöltje, Donald Trump mellett, s bár nem vonta meg támogatását Trumptól, de a republikánus törvényhozókkal tanácskozva közölte velük, hogy mindenki elsősorban a saját választási kampányára összpontosítson a saját választókerületében.

Ryan bejelentését nem fogadta egyöntetű helyeslés a republikánus politikusok táborában. Newt Gingrich volt házelnök például kijelentette, hogy aki nem támogatja Trumpot, az Hillary Clinton győzelmét segíti elő, s Clinton "rémálom lesz, mert vele az amerikai történelem legkorruptabb és legtisztességtelenebb kormányzata" kerül hatalomra.

A republikánusok arizonai elnöke, Robert Graham, szintén közleményben támadta a pártvezetést és a Trumptól elhatárolódó politikusokat, mondván, hogy "a vezetés több annál, mint hogy nem kampányolunk valaki mellett vagy közleményben ítéljük el valakinek az évtizeddel korábban tett kijelentéseit". Graham leszögezte azt is: "Nehéz megérteni, hogy miért akarják néhányan feladni konzervatív elveinket és értékrendünket, tudván tudva, hogy Hillary Clinton, amennyiben elnök lesz, rendszeresen elítéli majd a szabadságjogainkat". Az arizonai pártelnök az amerikai nemzetbiztonságra nézve "ellenségnek" nevezte Clintont.

Priebus pártelnök ezek után hívta tanácskozásra a Republikánus Országos Bizottság 168 tagját, s jelentette ki, hogy a párt változatlanul határozottan Donald Trump mögött áll, annak ellenére is, hogy pénteken nyilvánosságra kerültek korábbi, nőkre tett sértő és megalázó kijelentései.

"Az elmúlt 24-48 órában híresztelések kaptak lábra elkötelezettségünket illetően. Elnökjelöltünk támogatásában nem történt változás" - szögezte le Priebus. Majd hozzátette: a Republikánus Párt teljes mértékben együttműködik Trump kampánycsapatával. 

Maga Donald Trump, aki hétfőn délután már Pennsylvaniában kampányolt, Ryan bejelentésére Twitter-üzenetben reagált: "Paul Ryannak a költségvetés kiegyensúlyozásával, munkahelyteremtéssel és az illegális bevándorlással kellene több időt töltenie, s nem arra vesztegetnie az idejét, hogy a párt elnökjelöltje ellen harcoljon" - írta bejegyzésében Trump.

A Trump-csapat virginiai vezetője, Corey Stewart tiltakozó üzenetet küldött a pártvezetésnek, leszögezve, hogy "ezek a pasasok mindannyian a pártelithez tartoznak, soha nem is támogatták őt (Trumpot), és most ezt a legutóbbi dolgot ürügyül használják arra, hogy megvonják a támogatásukat."

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/30885/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,elnökválasztás,hillary clinton,mti hír,republikánus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?