Döbbenet! A halottak szavazatai döntik el az amerikai elnökválasztást?

Kolombusz Kristóf

Halottak és választójoggal nem rendelkező személyek milliói szerepelnek a választói névjegyzékben. A republikánusok hiába tiltakoznak, az Obama kormány gyanúsan nem tesz semmit a hamis névjegyzékek ellen.

Halottak is szavazhatnak...

Márpedig aki a listán van, az szavazhat, még akkor is, ha halott. A személyazonosság ellenőrzése ugyanis elképesztően hiányos a választáson.

Az Egyesült Államok oly nagy előszeretettel oktatja ki a világ többi részét demokráciából, mi több, jogot formál arra, hogy kénye-kedve szerint kifogásoljon más országokban történt választásokat. Lépten-nyomon bírálnak választási rendszereket, antidemokratikusnak neveznek választásokat, választási csalással vádolnak országokat, kormányokat. Közben kiderült, hogy jobban tenné, ha a saját háza táján söprögetnek. Milliókra rúg ugyanis azon személyek száma, akik szerepelnek a választói névjegyzékben, pedig halottak, vagy nincs választójoguk.

Az amerikai Republikánus Párthoz közel álló Fox televízió szerint az Egyesült Államokban négymillió olyan ember szerepel a szavazói névsorban, aki nem választhat vagy halott. 

A szövetségi igazságügyi minisztérium egyik volt munkatársa, Christian Adams jogász volt kedd este a Fox televízió vendége, s azt állította, hogy "négymillió választásra nem jogosult vagy halott ember szerepel az amerikai szavazói névsorban", s ez szerinte "érinteni fogja a választásokat". 

Adams korábban az igazságügyi minisztériumban a választásokkal foglalkozó részleg munkatársa volt, és például tavaly hat perkérelmet nyújtott be, mert szerinte Philadelphiában és Florida egyik megyéjében hamis neveket vettek fel a választási listákra. A jogász Texas államban is talált egy esetet, ott egy 1944-ben elhunyt férfit regisztráltak. 

A műsorban Adams nehezményezte, hogy a kormányzat nem tesz semmit ez ellen. 

Az igazságügyi minisztérium nem reagált volt munkatársának állításaira. Válaszolt viszont a Media Matters for America nevű, a demokrata pártiakhoz közel álló, és a jobboldali médiát elemző médiafigyelő központ, amely "jobboldali hazudozónak" minősítette a jogászt, és reagálásában azt írta: "egy felmérés szerint 2000 és 2014 között az Egyesült Államokban egymilliárd szavazatot adtak le, s ezek között csak 31 esetben merült fel a csalás gyanúja". A New York Egyetem jogi karán működő Brennan Igazságügyi Központra hivatkozva a médiafigyelő leszögezi: "a halott emberek nevével elkövetett választási csalások egyszerűen nem igazak". 

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/31104/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,elnökválasztás,kolumbusz kristóf,mti hír,obama,választási csalás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?