Blogolj!

Ahhoz képest, hogy Trump nőgyűlölőnek és homofóbnak lett beállítva…

Kolombusz Kristóf

Sorra lepleződnek le a Clinton-Soros kampány ordenáré hazugságai. A minap a Trumpot szexuális erőszakkal vádoló nők könyörögtek a leendő elnöknek, hogy ne perelje be őket, most meg kiderül, hogy nem is nőgyűlölő, és nem is homofób, sőt…

Számos fontos posztra valószínűleg nőket nevez ki Donald Trump

Rudy Giuliani, New York volt polgármestere lehet az új amerikai külügyminiszter, és Donald Trump leendő elnök nőt nevezhet ki a Republikánus Párt élére amerikai sajtójelentések szerint. 

Bár a múlt heti elnökválasztáson győztes Trump még nem jelentette be, Rudy Giuliani a The Wall Street Journal című lap egyik hétfő esti washingtoni rendezvényén nem cáfolta, hogy ő lehet az amerikai diplomácia következő irányítója.

New York volt polgármestere egyértelműen leszögezte, hogy nem lesz igazságügyi miniszter, s amikor azt kérdezték tőle, vajon igaz-e a hír, miszerint ő lesz a külügyminiszter, először megvonta a vállát, szóba hozta John Bolton volt ENSZ-nagykövet nevét, mint a külügyi tárcára szintén esélyes politikusét, majd amikor tovább firtatták, hogy van-e Boltonnál jobb jelölt is, rávágta: "nem is tudom, talán én". Ezzel lényegében megerősítette az amerikai sajtóban megjelent találgatásokat, melyek szerint ő a legesélyesebb a külügyminiszteri megbízatásra.

Sajtóértesülések szerint Donald Trump azt is fontolgatja, hogy nőt nevez ki a Republikánus Párt élére, és homoszexualitását nyíltan vállaló férfi lesz az Egyesült Államok képviselője az ENSZ-ben.

A megválasztott elnök a Republikánus Párt élére a michigani pártszervezet elnökét, Ronna Romney McDanielt szeretné, aki hétfőn az AP hírügynökségnek azt mondta: készen áll a feladatra, ha Donald Trump ezt akarja. Ronna Romney McDaniel annak a Mitt Romneynak az unokahúga, aki a 2012-es elnökválasztáson a republikánusok jelöltjeként alulmaradt Barack Obamával szemben, a mostani választási kampányban pedig élesen bírálta Donald Trumpot. McDaniel személyében történetében másodszor lenne női vezetője a Reublikánus Pártnak.

Először fordulna elő viszont, hogy amerikai kormányzatban fontos külügyi posztot kapna valaki, aki nyíltan vállalja homoszexualitását. Az értesülések szerint ugyanis ENSZ-nagykövetnek Trump azt a Richard Grenellt jelölné, aki a Bush-kormányzat idején amerikai szóvivő volt a világszervezetben.

A pénzügyminiszteri posztra jelöltek között emlegetik Steven Mnuchint, a Goldman Sachs bankház igazgatóját, aki egyúttal Trump kampányának pénzügyi vezetője volt, Jamie Dimont, a JPMorgan Chase igazgatóját, Tom Barrackot, a Colony Capital alapító-elnökét, és a képviselőház pénzügyi bizottságának elnökét, Jeb Hensarling texasi republikánus politikust.

A védelmi tárca irányítására esélyesek tábora is népes: Donald Trump mások mellett Jeff Sessions alabamai republikánus szenátorral, a szenátus fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának vezetőjével, Duncan Hunter kaliforniai képviselővel, a képviselőház fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának vezetőjével, Jon Kyl volt arizonai republikánus szenátorral és Michael Flynn altábornaggyal, a katonai hírszerzés volt igazgatójával is tárgyal.

Az igazságügyi miniszteri tisztségre mások mellett Chris Christie New Jersey-i kormányzót tartják esélyesnek, aki az előválasztási kampányban Trump egyik vetélytársa volt a republikánus elnökjelöltségre.

Várhatóan posztot kap a kormányban Sarah Palin volt alaszkai kormányzónő is, aki a 2008-as elnökválasztáson John McCain alelnökjelöltje volt.

Azt már korábban megírta a média, hogy a Fehér Hát szóvivője is valószínűleg egy nő lesz, Laura Ingraham neves jobboldali újságíró személyében.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/31725/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,elnökválasztás,kolumbusz kristóf,mti hír,trump stáb
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?