Óriási pofon Obamának, még mindig nem tért magához!

Kolombusz Kristóf

Ennél lesújtóbb ítélet már nem is lehetne: Barack Obama nincs tisztában az amerikai valósággal.

A bukott trió...

Ezt állította keddi számában a The Washington Post, élesen bírálva a távozó elnököt. 

A cikkíró, Dana Milbank utal arra hogy Obama kiszemelt utódja elsöprő vereséget szenvedett egy olyan jelölttől, aki kampányának jó részét éppen arra építette, hogy az elnök általa katasztrofálisnak nevezett politizálását ostorozza. A Demokrata Párt romokban hever, a republikánusok mindenütt győztek, többségben vannak a washingtoni képviselőházban és a szenátusban, többségbe kerültek szövetségi államok törvényhozásában, kormányzói palotákban, és várhatóan nemzedékekre meghatározóan konzervatív többségű lesz a szövetségi legfelső bíróság is - mutatott rá a szerző. 

"Obama kereskedelmi politikáját, külpolitikáját, dédelgetett Obamacare-programját a megsemmisülés fenyegeti" - tette hozzá. Obama hétfői sajtóértekezletre utalva pedig azt fejtegette, hogy miközben a még hivatalban lévő elnök csupa pozitívumot említett és sikeresnek írta le nyolcévi kormányzását, értékelése "teljesen hadilábon áll a valósággal". 

A cikkíró szerint az ország egyik fele azért ujjong, mert Donald Trump megígérte, hogy felszámol mindent, amit Obama az elmúlt nyolc esztendőben tett, az ország másik fele pedig amiatt aggódik, hogy a befelé fordulás vesz erőt Amerikán. 

A publicista felrótta a távozó elnöknek, hogy egyetlen szót sem ejtett  Hillary Clintonról, saját, kiábrándult szavazóiról csak annyit mondott: "nyilvánvalóan akadnak, akik mélyen elégedetlenek". 

A lap egy másik elemzése szerint Obama nem képes szembesülni a valósággal." Az amerikaiak egy olyan 55 éves férfit látnak, aki még mindig annak megértésével birkózik, hogyTrump győzelme mekkora csapást jelent a demokraták és személyesen az ő politikai öröksége számára" - fogalmazott James Hohmann.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/31746/pics/lead_800x600.png
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,elnökválasztás,hillary clinton,kolumbusz kristóf,mti hír,obama,soros györgy
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?