Kezdődik! A liberális média ismét rászállt Trumpra…

Kolombusz Kristóf

Soros csapatai hadba szálltak és máris dezinformálják a közvéleményt. Most éppen káoszt vízionálnak Trump stábjában.

Trump cáfolt, hogy káosz lenne a stábjában

Donald Trump, megválasztott elnök Twitter-üzenetben utasította vissza szerdán, hogy zűrzavar uralkodna csapatában, amely a leendő kormány személyi összetételéről dönt. 

A megválasztott elnök szerint szó sincs káoszról vagy személyi vitákról, az átmenetet irányító csapatban "nagyon szervezetten" zajlanak a döntések. "Minden nagyon gördülékenyen zajlik" közölte Twitter-üzenetében Donald Trump, s hozzátette: egyedül ő tudja, kik kerülnek majd be a kormányba. 

Donald Trump az elmúlt napokban nem szólalt meg, és napok óta a New York-i Trump-toronyban fogadja politikustársait és egyeztet személyi kérdésekről. A választási győzelem óta csak kedden este hagyta el a Trump-tornyot: a családjával vacsorázni indult. A Fehér Ház-i tudósítók vzetője mindjárt tiltakozott is, mert szerinte megengedhetetlen, hogy a leendő elnök úgy bonyolítson programot, hogy arról nem értesíti a sajtót és nem teszi lehetővé az újságíróknak, hogy jelen legyenek.

Trump munkatársai nem nyilatkozhatnak, ezért az amerikai sajtóban jobbára találgatások jelennek meg, név nélkül nyilatkozókat idéznek állítólagos belső vitákról. Egyedül Mike Rogers, volt michigani republikánus kongresszusi képviselő nyilatkozott eddig. Szerinte "zűrzavar uralkodik" Trump környezetében, "dühösek, arrogánsak és orditoznak" - fogalmazott, ám mivel őt kitették az átmeneti csapatból, sok kommentátor nem tartja hitelt érdemlőnek a szavait. 

Newt Gingrich, volt házelnök - Trump egyik szoros szövetségese - Trump washingtoni csapatának főhadiszállásáról távozva újságíróknak azt nyilatkozta: "minden átmeneti időszak, a dolgok természetéből adódóan, kis zűrzavarral jár", de szerinte két-három héten belül minden világos lesz, feláll az új kormány. Gingrich hangsúlyozta: Trump kifejezetten határozott és erőskezű vezető. Trump szóvivője, Jason Miller ugyanakkor azt mondta: "a csapatnak nincs oka a sietségre, majd csak a végleges neveket hozza nyilvánosságra".

Szerdán -sajtójelentések szerint - elsősorban Trump gazdasági és nemzetbiztonsági csapatának tagjai egyeztetnek a Trump-toronyban. Steve Mnuchin, a Goldman Sachs volt bankárja, Trump kampánycsapatának pénzügyi vezetője és a pénzügyminiszteri poszt egyik várományosa a Trump-torony előtt várakozó újságíróknak azt mondta: a gazdasági szabályozókat és az adórendszert érintő változásokról egyeztetnek és olyan bank létrehozásán dolgoznak, amely finanszírozná a nagy infrastrukturális beruházásokat.

Közben "bedobták" Ted Cruz texasi szenátor nevét is, mint esetleges igazságügyi miniszterét, és ismét felmerült, hogy Rudy Giulianiból mégis külügyminiszter lehetne. Minden híradás szerint nagyon befolyásos szerepe van Jared Kushnernek, Donald Trump vejének. Eric Trump, a leendő elnök kisebbik fia azt jelentette be, hogy néhány kormánytag nevét már szerdán közölhetik, ám néhány perccel később Jeff Sessions, a több kormányzati posztra is emlegetett alabamai szenátor ugyanerre a kérdésre újságíróknak úgy válaszolt: nem hiszi, hogy már szerdán bejelentésekre kerülne sor.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/31802/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,elnökválasztás,kolumbusz kristóf,médiabefolyásolás,mti hír,soros györgy,trump kormánya,trump stáb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?