Soros gyűlölettel teli partizánháborúja a demokrácia ellen

Kolombusz Kristóf

Soros György ismét lebukott: számára a demokrácia az, ha az nyer, akit ő fizet. Ha a nép másként szavaz, akkor nem számít a demokrácia, akkor el kell söpörni a nép döntését. Bármilyen gyalázatos eszközt hajlandó bevetni.

Donald Trump november 8-i győzelme óta sok demokrata párti szavazó nem akarja elfogadni a republikánus jelölt győzelmét. Tucatnyi városban tüntetések vannak, előfordul, hogy erőszakba torkollnak a demonstrációk

Mint arról már beszámoltunk Hillary Clinton megsemmisítő veresége után néhány nappal Soros György háromnapos zárt konferenciát szervezett annak érdekében, hogy minél hamarabb megbuktassák az Egyesült Államok megválasztott elnökét. Bármit hajlandóak bevetni Donald Trump ellen. Azzal már a kampányban lebuktak, hogy a Trump rendezvényeken direkt verekedéseket provokáltak, hogy azokat bemutassák a médiában. A vereség után sem hagytak föl a piszkos kampánnyal...

Szervezkednek az Egyesült államokbeli Arizonában a demokrata párti aktivisták, hogy rábírják az elektorokat: ne szavazzanak Donald Trumpra. 

Az elektorok, akiknek a bonyolult amerikai választási rendszer szerint ténylegesen meg kell választaniuk az elnököt, vagyis a republikánus Donald Trumpot, egy hónap múlva, december 19-én szavaznak, ezekben a napokban azonban még mindig sok helyütt mozgolódnak a vereségbe belenyugodni nem akaró demokrata párti aktivisták, befolyásolni próbálják őket. 

A Fox televízió tudósítása szerint az arizonai elektorokat e-mailekkel és telefonüzenetekkel árasztják el, hogy rábírják őket: ne a győztes Donald Trumpra, hanem vagy a vesztes demokrata párti elnökjelöltre, vagy másra voksoljanak december 19-én, annak ellenére, hogy a demokrata Hillary Clinton már elismerte a vereségét. A déli Arizonában, ahol a szavazatok abszolút többségét is Donald Trump nyerte el, 11 elektor van, s valamennyien republikánusok. 

Az Arizona Republic című konzervatív lap is arról cikkezett, hogy az elektorok jogilag nem kötelesek a győztesre voksolni, annak ellenére, hogy fogadalmuk a párt jelöltje melletti szavazásra kötelezi őket. Az elektorok egy része arról számolt be a lapnak - és a Fox televíziónak -, hogy elektronikus levelek és telefonhívások ezreivel zaklatják és fogadalmuk megszegésére buzdítják őket.

Robert Graham, az egyik elektor, aki egyúttal a Republikánus Párt arizonai elnöke is, arról számolt be, hogy "totális zaklatásnak van kitéve". Majd hozzátette: ez már egy hete így megy. Graham szerint ráadásul a hívások zöme Arizonán kívülről érkezik. Hasonlóról beszélt a lapnak egy másik elektor, Bruce Ash, aki szerint a zaklatók többsége nem arizonai. 

Ash nyílt politikai ügyködésről beszélt, és hangsúlyozta, hogy sok telefonhívás gyűlölködő. "Elmondanak mindennek, démonizálnak engem, homofóbnak, izolacionistának, vakbuzgónak, antiszemitának neveznek, ami különösen érdekes, merthogy zsidó vagyok" - számolt be az Arizona Republic munkatársának. Sharon Geise elektor pedig így fogalmazott: "Hillary nagyszerű kampánya folytatódik". 

Donald Trump november 8-i győzelme óta sok demokrata párti szavazó nem akarja elfogadni a republikánus jelölt győzelmét. Tucatnyi városban tüntetések vannak, előfordul, hogy erőszakba torkollnak a demonstrációk.

Az egyetemi ifjúság egy része szintén nem tudja megemészteni a történteket, egyes egyetemeken szabadnapot adtak a bánkódó diákságnak, másutt pszichológust bocsátanak az arra igényt tartók rendelkezésére.

Közben - elsősorban demokratákkal rokonszenvező publicisták - a választási rendszer megváltoztatásáról indítottak vitát. A héten pedig a politikai pályáját éppen most befejező Barbara Boxer volt kaliforniai szenátor - akinek lánya rövid ideig Hillary Clinton öccsének felesége volt - beterjesztett egy törvényjavaslatot az elektori kollégium megszüntetéséről.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/31888/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,elnökválasztás,kolumbusz kristóf,mti hír,soros györgy
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?