Trump nem kertelt: ő akar békét teremteni Izrael és az arabok között

Kolombusz Kristóf

Az elnök a vejére akarja bízni azt az ügyet, amelyet évtézedek óta senki sem tudott megoldani. Nem esélytelen!

Donald Trump magabiztosan áll a problémák megoldásához

A januárban hivatalba lépő amerikai elnök kedden a The New York Times újságíróit fogadta. 

Donald Trump azt hangoztatta, hogy ő szeretne lenni az a politikus, aki megteremti a békét Izrael és a palesztinok között. "Ez nagyszerű eredmény lenne" - fogalmazott.

Ebben szerinte a veje - első házasságából származó lánya, Ivanka férje -, Jared Kushner fontos szerepet játszhatna, bár nem pontosította, hogy milyet.

Kushner, aki maga is milliomos ingatlanfejlesztő és emellett laptulajdonos is, már a kampányban is fontos tanácsadói szerepet kapott, és sajtóhírek szerint Trump megkérte számára a nemzetbiztonsági ellenőrzéssel járó titkosszolgálati engedélyt ahhoz, hogy a Fehér Házban dolgozhasson.

Amerikai lapok szerint az ortodox zsidó vallású Kushnernek kiváló kapcsolatai vannak Izraelben, s ezeket már a kampány idején is mozgósította apósa támogatására. Az izraeli jobboldal egyébként örömmel is fogadta Trump győzelmét, míg a palesztinokat elbizonytalanította  a kampányban tett ígérete, miszerint elnöksége alatt Washington Jeruzsálemet elismeri Izrael állam egy és oszthatatlan fővárosaként. 

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/31945/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,elnökválasztás,izrael,kolumbusz kristóf,közel-kelet,mti hír,trump külpolitikája,trump stáb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?