Clinton elvesztette a józan eszét az újraszámlálási balhéval

Még mindig képtelenek beletörődni a vereségbe

Az utolsó államban is eredményt hirdettek, ott is Trump nyert, ezzel elsöprő fölénnyel győzött. Várhatóan azonban négy államban is újraszámolást akarnak kierőszakolni.

A zöldpárti jelölt, aki alig 2 százalékot szerzett, kezdeményezte az összes újraszámlálást, ám ennek dollármilliókra rúgó költségeit csak a Soros-Clinton stáb tudta finanszírozni számára. Mostanra már clintonék is teljes mellszélességgel beleálltak az újraszámlálási hisztériakeltésbe.  

A michigani választási bizottság három héttel a választás után győztesnek nyilvánította Donald Trump megválasztott elnököt, aki a bizottság összesített és hitelesített adatai szerint 10 704 vokssal győzött ebben az államban. Az elmúlt hetvenöt esztendőben ez volt a legszorosabb választási eredmény Michiganben, ahol 1988 óta Donald Trump az első republikánus jelölt, akinek sikerült győzelmet aratnia.         

A győzelemmel Trump Michigan mind a 16 elektorának támogatását megszerezte. Ezzel az elnök személyéről végleges döntést kimondó elektori testületben Trumpnak 306, míg a választáson alulmaradt Hillary Clintonnak, a demokraták volt elnökjelöltjének csak 232 támogatója van. 

A Zöldek volt elnökjelöltje, Jill Stein várhatóan újraszámlálást kér Michigan államban is, erre szerdáig van ideje, Donald Trumpnak viszont hét napja van arra, hogy megtámadja Stein folyamodványát. A Zöld Párt volt elnökjelöltjét a demokraták egy része, egészen pontosan Hillary Clinton kampánycsapata és személy szerint maga Hillary Clinton is támogatja, sőt, mint Clinton egyik ügyvédje vasárnap közölte, a kampánycsapat tagjai tevékenyen részt is vesznek a voksok újraszámlálásában, amely Wisconsinban már meg is kezdődött.

Elemzők azonban arra figyelmeztetnek: a többi, célba vett államban nem járható út a voksok újraszámlálása. Pennsylvaniában például csaknem kivitelezhetetlen. Az újraszámlálás megindításához ugyanis a 9163 választási körzet mindegyikében közjegyző előtt hitelesített írásbeli nyilatkozat szükséges, a határidő azonban hamarosan lejár, sok körzetben már le is járt. Ebben az államban ráadásul Donald Trump több mint hetvenezer szavazattal kapott többet, mint Clinton. 

A Fox televízió elemzője ezzel kapcsolatban megjegyzi: érthetetlen Clinton viselkedése, hiszen Donald Trump bármikor felkérheti az új igazságügyi minisztert, hogy mégis indíttasson büntetőjogi vizsgálatot, vagy kinevezhet egy különleges ügyészt a vizsgálatok megindítására akár Clinton email-botrányának, akár a Clinton Alapítványnak az ügyében.

1
https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/32150/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,elnökválasztás,hillary clinton,kolumbusz kristóf,mti hír,soros györgy,újraszámlálás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
László Zoltán Zentai 2016-11-29 14:54:20
Zsák a foltját megtalálja! Nincs ez másként az USA-ban sem! A liberátorok akkor dohognak, ha legálisan veszítettek és akkor mindenre képesek!
Válaszolok
A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?