A Veszett Kutya is bekerül Donald Trump kormányába

Kolombusz Kristóf

Sokat harcolt az arab szélsőségesek ellen...

Kemény világ jöhet az iszlamista fegyveresekre. Hivatalos bejelentés még nincs, de az elnök már döntött. 

Várhatóan James Mattis tábornokot jelöli leendő kormánya védelmi miniszterének Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott republikánus elnöke.

A döntés bejelentése a jövő hétre várható, de Trumphoz közelálló források amerikai újságíróknak elmondták, hogy a megválasztott elnök a tengerészgyalogság visszavonult tábornoka, James Mattis mellett döntött.

Mattis tábornok pár napja már tárgyalt Trumppal, s valószínűleg megnyerte magának a megválasztott elnök rokonszenvét

A 66 éves tábornok neve 2004-ben vált ismertté a szélesebb közvélemény előtt, amikor az iraki Fallúdzsa ostromát irányította. Ezt az iraki háború egyik legvéresebb csatájaként tartják számon az Egyesült Államokban.

James Mattis több mint négy évtizeden keresztül szolgált a tengerészgyalogságnál. 1991-ben az Öböl-háborúban harcolt, 2001-ben Dél-Afganisztánban vezetett hadjáratot, 2003-ban Irakban irányította a tengerészgyalogosokat.

Folyamatosan vitában állt az Obama kormánnyal...

2010-ben az amerikai haderők közel-keleti, észak-afrikai és közép-ázsiai műveleteiért felelős, úgynevezett Középső Parancsnokság (Centcom) élére nevezték ki. Ezt a posztot 2013-ig töltötte be, de közben folyamatos vitában állt az Obama-kormánnyal annak Iránnal kapcsolatos politikája miatt, mert úgy gondolta, hogy az Egyesült Államoknak fel kellene készülnie egy Iránnal kialakuló konfliktusra. A tábornok az Iránnal megkötött többhatalmi atomalkut is ellenezte.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/32202/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,elnökválasztás,iszlám állam,katonák,kolumbusz kristóf,mti hír,trump kormánya,trump külpolitikája,trump stáb
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?