Amerikába is betört az illiberalizmus!

Kolombusz Kristóf

„Az emberek arra szavaztak, hogy véget vessünk a politikai korrektség magatartásának”

Búcsút intenek a politikai korrektség magatartásának

Donald Trump megválasztott amerikai elnök hétfőn bejelentette, hogy John Kelly visszavonult tábornokot jelöli a belbiztonsági minisztérium élére. 

Donald Trump környezete már a múlt héten jelezte, hogy a megválasztott elnök a 66 éves tábornokot szemelte ki a belbiztonsági tárca élére, és Kelly tábornok a felkérést el is fogadja. A hivatalos bejelentés történt meg hétfőn. 

Közleményében Donald Trump hangsúlyozza, hogy John Kelly, a tengerészgyalogság tábornoka "a megfelelő ember az illegális bevándorlás megállítása és határaink biztonsága garantálása sürgős küldetésének irányításához". A nyugalmazott tábornok a tárca élén az Egyesült Államok küldő határainak biztonságért, a bevándorlásért, az amerikai állampolgárság megadásáért felel majd, s hozzá tartozik például a kábítószerellenes küzdelem is. 

A tábornok, aki 2012 és 2016 között az Egyesült Államok Déli Főparancsnokságát irányította, jól ismeri a közép-amerikai és a dél-amerikai térséget, s emellett - mivel felügyelete alá tartozott a guantánamói börtöntelep is - behatóan foglalkozott a terrorellenes küzdelem problémáival is. "Ez a tapasztalat egyedülálló ismereteket hozott számára az Egyesült Államok déli határainál jelentkező kihívásokat illetően" - hangsúlyozza a közlemény. 

A kommüniké idézi magát John Kellyt is, aki így reagált a felkérésre: "az amerikai nép a mostani választáson arra szavazott, hogy megállítsuk a terrorizmust, visszaszerezzük szuverenitásunkat a határaink fölött, és véget vessünk a politikailag korrektség magatartásának, amely túlságosan hosszú ideig meghatározta nemzetbiztonságunkat". 

A belbiztonsági minisztérium, amelyet George W. Bush hozott létre a 2001. szeptember 11-i terrorakciók után, rendkívül fontos tárca, eddig Jeh Johnson irányította. 

John Kelly személyében Donald Trump a harmadik tábornokot jelöli kormányába: a védelmi minisztérium élére James Mattist, szintén a tengerészgyalogság tábornokát jelölte, s nemzetbiztonsági tanácsadójául Michael Flynn altábornagyot választotta.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/32506/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,elnökválasztás,kolumbusz kristóf,trump kormánya
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?