Soros nem adja föl! A hollywoodi celebeknek nem számítanak a törvények

Kolombusz Kristóf

A liberális hollywoodi celebek nyíltan, magasról tesznek a törvényekre. Most éppen videoüzetben arra akarnak rávenni amerikai állampolgárokat, hogy a szebályokkal ellentétben ne szavazzanak Donald Trumpra az elnökválasztó Elektori Gyűlésen.

Egy újabb példa arra, hogy a hollywoodi celebek törvények felett állónak érzik magukat...

Amerikai sztárok, köztük Martin Sheen, Debra Messing és Moby kérik egy szívhez szóló videón a republikánus elektorokat, hogy december 19-én ne szavazzanak a megválasztott elnökre, Donald Trumpra.

A Unite for America című klip üzenete egyszerű: Trump nem alkalmas arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen, ezért az elektori kollégium tagjainak meg kell akadályozniuk, hogy bejusson a Fehér Házba. 

"Alapító atyáink azért hozták létre az elektori kollégiumot, hogy megmentsék az amerikaiakat a demagógia veszélyétől és biztosítsák, hogy csak az lehessen elnök, aki kiváló és rendelkezik a megfelelő képzettséggel" - mondja Sheen a videón.

A felvételen megszólaló hírességek szerint Trump "nem magasan kvalifikált erre a feladatra", ezért az elektoroknak meg kell akadályozniuk, hogy hivatalba lépjen.

Elméletben az 538 tagú elektori kollégium megtehetné ezt: 37 republikánus elektornak nem Trumpra, hanem valaki másra kellene szavaznia, így a párt nem kapná meg a győzelemhez szükséges 270 szavazatot és ez technikailag elvágná Trump útját a Fehér Házba. Ez azonban csak elmélet, valójában a sztárok újabb kampánya sem valószínű, hogy képes lenne befolyásolni az elektorok szavazatát - értékelte a BBC News.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/32611/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,elnökválasztás,hollywood,kolumbusz kristóf,soros györgy
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?