Blogolj!

Putyin egyszerűen lekurvázta Sorost, Hillary Clintont, Obamát…

Az orosz elnök szerint a Trumpot lejáratni akaró vesztesek olyanok, mint a prostituáltak, sőt, még azoknál is rosszabbak.

Putyin: nagyon keményen beszólt Obamáéknak

Az Egyesült Államok távozó kormánya alá akarja aknázni Donald Trump megválasztott amerikai elnök legitimitását, azok pedig, akik hamis kompromittáló anyagot rendeltek meg ellene, "rosszabbak a prostituáltaknál" - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Moszkvában.

"Éles belpolitikai küzdelem tanúi vagyunk, noha az elnökválasztási küzdelemnek már vége, és az Donald Trump kétségtelen győzelmével végződött" - mondta az Egyesült Államokban kialakult helyzetről az orosz vezető.

Putyin szerint ennek a küzdelemnek több célja van, amelyek közül a legelső "a megválasztott elnök legitimitásának aláaknázása". Mint mondta, függetlenül attól, hogy valóban így akarják-e, akik így cselekednek, azok ártanak az Egyesült Államok érdekeinek, "és ez a kár hatalmas". 

Szavai szerint olyan benyomás alakult ki, hogy az érintettek akár a kijevi Majdanon tartott tüntetésekhez hasonló megmozdulásokat rendezhetnek Washingtonban, így akarva megakadályozni Trump hivatalba lépését.

"Másik céljuk, hogy megkössék a megválasztott elnök kezét, és ne hagyják beváltani a választások során tett bel- és külpolitikai ígéreteit" - hangoztatta Putyin.

Reményét fejezte ki, hogy a Trump körül kirobbantott botrányok dacára Moszkva és Washington képes lesz a normális kapcsolatok helyreállítására.

Az orosz úgy vélekedett, hogy akik megrendelték a jelentést a Trumppal szembeni állítólagos orosz kompromittáló anyagokról, "rosszabbak, mint a prostituáltak".

"A prostitúció súlyos, undorító társadalmi jelenség, fiatal nők ugyanis egyebek között azért űzik, mert másképp nem tudnak méltóságteljes életet biztosítani maguknak, és ez jelentős mértékben a társadalmak és az állam bűne. De azok, akik efféle hamisítványokat rendelnek meg, akik az Egyesült Államok megválasztott elnöke ellen kampányolnak, politikai harcban gyártanak és használnak fel ilyeneket, rosszabbak, mint a prostituáltak" - nyilatkozott Putyin.

Mint mondta, nem ismeri Trumpot, nem tudja, hogyan viselkedik majd a nemzetközi színtéren, és nincsen oka sem a bírálatára, sem a védelmezésére. Hangsúlyozta ugyanakkor: példátlan, hogy egy megválasztott elnök ellen ilyen módszereket alkalmazzanak. Megítélése szerint ez a nyugati, egyebek között az amerikai politikai elit lecsúszásának jelentős mértékéről tanúskodik.

Az orosz elnök kétségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Trump Moszkvában prostituáltakkal találkozott volna. "Ő elsősorban felnőtt ember, másodsorban olyan ember, aki hosszú éveken át foglalkozott szépségversenyek rendezésével, a világ legszebb nőivel társalgott. Tudják, nehezen tudom elképzelni, hogy egy szállodába rohant volna, hogy a csökkent társadalmi felelősségű lányainkkal találkozzon" - fogalmazott Putyin, hozzáfűzve, hogy "a mieink a legjobbak a világon, ez kétségtelen". "De kétlem, hogy erre Trump ráharapott volna" - vélekedett az elnök. Szerinte "az efféle híresztelések nyilvánvaló hamisítványok". Elmondta, hogy amikor Trump Moszkvában járt, még nem volt politikus, és Oroszországban nem tudták, hogy politikai ambíciói vannak.

"Egyszerűen üzletember volt, az amerikai gazdagok egyike. Van, aki azt gondolja, hogy nálunk a szakszolgálatok minden milliárdost üldözőbe vesznek? Persze, hogy nem! Ez teljességgel lázálom" - fogalmazott Putyin, aki "kacsának" nevezte azokat a híreket is, amelyek szerint orosz hackerek avatkoztak be az amerikai elnökválasztásba. 

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy Putyin és Barack Obama távozó elnök a tervek szerint nem lép többé kapcsolatba egymással. A két vezető legutóbb novemberben, az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcstalálkozóján találkozott egymással.

2
https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/33221/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,elnökválasztás,hacker,hillary clinton,kolumbusz kristóf,obama,orosz kapcsolat,putyin,soros györgy
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Tamas válasza: Laci bejegyzésére 2017-01-18 13:42:35
Okos vagy.Mindezt azután,hogy az Eu konzervatív elnöke liberális támogatással választatott meg.Grat.Olvasni sem árt,bár köpködni,ballibsi,libárális szitokszavakat gyártani sem egyszerű...
Válaszolok
Laci 2017-01-18 13:14:12
Az amerikai liberális demokrácia erőlködését ,mondhatnám vergődését láthatjuk.Ugyan ezt tapasztaljuk az EU ben is.
Ha nem az ő akaratuk érvényesül, akkor minden eszközt bevetnek és a módszerekben sem finnyásak!
Válaszolok
A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?