Trump: azt akarom, hogy új gyárak épüljenek itt, az itthon eladott autókhoz

Kolombusz Kristóf

A hivatalba lépett amerikai elnök hű maradt kampányígéretéhez és patrióta gazdaságpolitikát folytat. Ha kell, nekimegy a nagy autógyáraknak is.

Trump már többször is bírálta a Mexikóban vagy máshol, külföldön gyártató cégeket, és 35 százalékos vámokat helyezett kilátásba az importautókra

Új beruházásokra ösztökélte az autóipar vezetőit az amerikai elnök a Fehér Házban tartott egyeztetésen.

A Donald Trumppal tartott megbeszélésen Mary Barra, a General Motors, Mark Fields, a Ford és Sergio Marchionne, a Fiat Chrysler elnök-vezérigazgatója vett részt. Jelen volt Matt Blunt, Missouri állam kormányzója is, aki egyben az autógyártók kereskedelmi szervezetének vezetője.

Az elnök megerősítette azt, amit kedd reggeli Twitter-bejegyzésében már közölt: "azt akarom, hogy új gyárak épüljenek itt, az itthon eladott autókhoz". Az üzenetben kiemelte és dicsérte a Fordot és a Fiat Chryslert, mert az elmúlt napokban mindkét cég bejelentette, hogy megnöveli amerikai termelését. A Ford például lemondott egy másfélmilliárd dolláros mexikói beruházásról és helyette inkább 700 milliót invesztál egy michigani gyárba, bár a Focus gyártását változatlanul Mexikóban tervezi.

Mary Barra, a General Motors elnök-vezérigazgatója ugyanakkor megerősítette, a cég 2014-ben bejelentette, hogy 2018-ig ötmilliárd dolláros beruházást hajt végre Mexikóban, s ezen a terven nem kíván változtatni.

Trump korábban többször is bírálta a Mexikóban vagy máshol, külföldön gyártató cégeket, és 35 százalékos vámokat helyezett kilátásba az importautókra.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/33421/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,autógyártók,donald trump,elnökválasztás,kolumbusz kristóf,trump gazdaságpolitikája
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?