A sikerrecept: bürokráciacsökkentés

Kolombusz Kristóf

Donald Trump is belevágott az emberek mindennapi életét megnehezítő, mindent szabályozni akaró, sokszor ostobaságig jogászkodó bürokrácia megvágásába. Például Magyarországon ez már bevált. Lázár János sok sikeres tanácsot tudna adni az amerikai elnök stábjának…

Trump: Minden szabályzót alá kell vetni egy egyszerű tesztnek, s ez a teszt lényegében egy kérdés: az adott szabályozó javítja és biztonságosabbá teszi-e az amerikai dolgozók vagy fogyasztók életét, vagy nem?

A bürokrácia leépítését célzó elnöki rendeletet írt alá Donald Trump amerikai elnök. A rendelet lényegében a szövetségi szabályozók számának csökkentését és ezen keresztül a fölösleges bürokrácia leépítését célozza. 

Az elnök nagy amerikai vállalatok - köztük például a Johnson&Johnson - vezetőinek jelenlétében írta alá a rendeletet a Fehér Ház Ovális Irodájában. A rendelet értelmében valamennyi szövetségi hivatalnak és ügynökségnek fel kell állítania a gazdasági szabályzók reformjával foglalkozó munkacsoportot, amely felülvizsgálja az eddigi rendszert és a szükségtelen és a gazdaságot gúzsba kötő szabályzókat megszünteti. 

"Minden szabályzót alá kell vetni egy egyszerű tesztnek, s ez a teszt lényegében egy kérdés: az adott szabályozó javítja és biztonságosabbá teszi-e az amerikai dolgozók vagy fogyasztók életét, vagy nem?" - fogalmazott a rendelet aláírásakor Trump. 

Az elnök leszögezte: "befejezzük azt, hogy azért büntetünk vállalatokat, mert az Egyesült Államokban dolgoznak". Majd az aláírt rendeletet  magasba tartva hozzátette: "nagyon büszke vagyok erre, ez sok munkahelyet jelent majd".

Trump már korábban a szabályozók számának csökkentését sürgette, felszólítva a szövetségi hivatalokat: minden új szabályozó elfogadása fejében két korábbit helyezzenek hatályon kívül.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/35018/pics/lead_800x600.jpg
amerikai pite,bürokráciacsökkentés,donald trump,lázár jános
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?