A nemzetbiztonság a határok biztonságánál kezdődik

Ezzel, az Orbáni politikai filozófiát megtestesítő szlogennel nyitott Donald Trump a pártja legfontosabb konferenciáján. Az amerikai elnök leszögezte: A terroristák nem tudnak csapást mérni Amerikára, ha nem tudnak belépni az országba.

Donald Trump: nézzék meg, mi történik Európában, Németországban, Franciaországban!... Párizs nem Párizs többé!

A nemzetbiztonság a határok biztonságánál kezdődik - hangsúlyozta Donald Trump elnök az amerikai  konzervatív mozgalom éves konferenciáján. 

Az elnök még a konferencián elmondott beszéde előtt Twitter-bejegyzésben bírálta a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI), mert szerinte nem tudja megakadályozni a kiszivárogtatásokat. Ezzel Trump a CNN csütörtök éjjeli riportjára utalt, amelyben a hírtelevízió meg nem nevezett forrásokra utalva azt állította, hogy a Fehér Ház arra kérte az FBI-t, hogy nyilvánosan cáfoljon minden sajtóhírt, amely az Oroszországgal történt kapcsolatfelvételt taglalja. Az FBI állítólag visszautasította a kérést. 

Beszéde elején Trump elnök leszögezte:  hitvallása változatlanul az, hogy Amerikát naggyá  tegye. Ezt követően ismét a sajtót bírálta. Hangsúlyozta, hogy a sajtónak "nincsenek forrásai, csak kitalálják ezeket", bár hozzátette: nem sajtóellenes és nem zavarja őt, ha a média - mint fogalmazott - rosszat  mond róla. Kitért arra, hogy szerinte a sajtónak nem szabad meg nem nevezett forrásokra támaszkodnia.

Hozzátette: az ABC, az NBC és a CBS televíziók felmérései pontatlanok, "hamis narratívát kreálnak". Leszögezte, hogy "a hamis hírek nem az igazat mondják, nem az embereket képviselik, valamit majd teszünk ez ellen". 

Donald Trump kifejtette, hogy az elnökválasztáson aratott  győzelme "az amerikai zászló melletti kiállás" győzelme volt. Hozzátette: "nincsen globális pénz, nincsen globális zászló, ő sem a glóbuszt képviseli, hanem Amerikát".  A konferencia közönsége felállva tapsolta meg mondatait. 

Miközben leszögezte, hogy "zűrzavart örökölt", megismételte, hogy választási ígéreteit be fogja tartani. "Gyors és erőteljes" cselekvést ígért a határok védelmében, megerősítette, hogy az amerikai-mexikói határra ígért fal építését hamarosan, még az eredetileg tervezett időpont előtt megkezdik.

Szintén megerősítette, hogy az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvényt visszavonják és újat terjesztenek elő. A középosztályt megerősítendő, adócsökkentést helyezett kilátásba. Történelmi programnak minősítette, hogy a szerinte a gazdaságot és munkahelyeket gúzsba kötő szabályozásokat kormányzata lazítja, s hangsúlyozta: "eljött az ideje, hogy az amerikaiak a segélyek helyett munkába álljanak".

Bejelentette, hogy az amerikai katonai erő újjáépítéséhez a Fehér Ház nagyszabású költségvetést kér, mint fogalmazott "ez lesz az amerikai történelem egyik legnagyobb" haderő-megújítása. Közölte, hogy a Pentagon nemsokára előterjeszti az Iszlám Állam nevű terrorszervezet legyőzését célzó tervezetet. A terror elleni harcot különösen fontosnak mondta, s ezzel összefüggésben felhívta a figyelmet: "nézzék meg, mi történik Európában, Németországban, Franciaországban!... Párizs nem Párizs többé".         

Az elnök hangsúlyozta: "a nemzetbiztonság a határok biztonságánál kezdődik. A terroristák nem tudnak csapást mérni Amerikára, ha nem tudnak belépni az országba".  

Végül  Donald Trump leszögezte, hogy a Republikánus Párt - amelyet erősnek nevezett - "az amerikai dolgozó emberek pártja lesz".         

Donald Trump beszédét a CPAC konferencia közönsége többször is tapssal szakította meg, s az első kommentárok szerint a konzervatív mozgalom immár Donald Trump mozgalma.         

A CPAC (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) évente megrendezett országos konzervatív összejövetel, amelyet 1964-ben, a republikánusok elnökjelöltjének, Barry Goldwater szenátornak a földcsuszamlásszerű veresége után hívtak életre. Az első szervezett CPAC-ot 1974-ben rendezték meg, s akkor a vezérszónok a kaliforniai kormányzó, Ronald Reagan volt. Azóta a konferencia a jobboldal nagyszabású rendezvénye, az amerikai politikai és közélet egyik meghatározó eseménye. Az idei konferencia csütörtökön kezdődött, mások mellett Steve Bannon, elnöki főtanácsadó, Reince Priebus, a Fehér Ház kabinetfőnöke, és Mike Pence alelnök mondott beszédet.

1
https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/35019/pics/lead_800x600.png
amerikai pite,donald trump,határfal építése,határvédelem,kolumbusz kristóf,nemzetbiztonság,orbán viktor
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
andris.
andris. 2017-02-28 11:07:19
Nem tehet felőle, *orbánhoz és miden magyarokhoz képest nehéz és aljas körülmények között van, nevetségesen vegetálni kénytelen primitíven-múltnak, jelen pillanatoknak megfelelőn. andris.
Válaszolok
A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?