Trump keményen kiosztotta Obamát

Kolombusz Kristóf

Donald Trump amerikai elnök szerint a kiszivárogtatások és a tiltakozó akciók hátterében elődje, Barack Obama áll

A Soros György által támogatott Obama-Clinton klán áll a Trump ellen szervezett zavargások és a lejárató kiszivárogtatások mögött. Trump nyíltan kimondta, hogy ez a politikai bosszú Obamáék részéről, mert elvesztették a hatalmukat.

Donald Trump amerikai elnök szerint a kiszivárogtatások és a tiltakozó akciók hátterében elődje, Barack Obama áll. 

Trump erről a Fox televíziónak adott interjújában beszélt kedden, néhány órával a kongresszus két háza előtt elmondandó beszéde előtt. 

A republikánusokhoz közel álló Fox televízió riportere kérdezett rá arra: nem gondolja-e az elnök, hogy a kormányzati kiszivárogtatások és a republikánus politikusok lakossági fórumain tapasztalt tiltakozások hátterében Barack Obama volt elnök áll-e, mire Donald Trump határozott igennel válaszolt. Az elnök szó szerint kijelentette: "azt gondolom, hogy Obama van a háttérben. Azt is gondolom, hogy ez politika. Ez így működik".  

"Soha nem tudni, hogy mi történik a színfalak mögött" - fogalmazott Trump, de hozzátette, hogy szerinte biztos, hogy Obama, illetve az ő emberei vannak a háttérben. Hangsúlyozta, hogy ezek a kiszivárogtatások nagy kárt okoznak a nemzetbiztonságnak, egyúttal leszögezte: tudja, hogy a politika ilyen, ezért arra számít, hogy a kiszivárogtatások folytatódnak. 

A CNN hírtelevízió az interjúval kapcsolatban megkereste a volt elnök, Barack Obama irodáját, amely azonban egyelőre nem kommentálta Donald Trump megjegyzéseit.  

A televízió szerint több szervezet segít a civileknek a lakossági fórumokon történő részvételben és tiltakozásokban. A CNN megemlítette a Soros György által támogatott MoveOn.org szervezetet, valamint az Organizing for Action nevű szervezetet. Ez utóbbiról a megjegyezte: Obama kampánycsapatának munkatársai hozták létre, és 14 profi szervező is van köztük, akik  arra tanítják a helyi aktivistákat, hogyan juttassák hatékonyan kifejezésre a Trump-kormányzat politikájával szembeni ellenállásukat.

 

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/35265/pics/lead_800x600.jpg
amerikai pite,donald trump,hillary clinton,kiszivárogatatás,kolumbusz kristóf,lejárató kampány,obama,soros györgy,trump ellenes zavargások
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?