Obama fölajánlkozott Trumpnak

Kolombusz Kristóf

A bukott elnök boldog lenne, ha számítana rá Donald Trump…

Vajon mi lehet a célja Obamának ezzel a felajánlkozással?

Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnöke szívesen adna tanácsokat utódjának, Donald Trumpnak. Ezt Josh Earnest, a Fehér Ház korábbi szóvivője mondta el hétfőn az NBC televízióban. 

Earnest emlékeztetett arra, hogy Obama az elnökválasztás utáni átmeneti időszakban rendszeresen konzultált Donald Trump megválasztott elnökkel, s - mint fogalmazott - most szintén "szívesen adna tanácsokat neki".

A volt szóvivő hétfőtől az NBC televízió kommentátoraként dolgozik, s első bejelentkezésekor beszélt a volt és a jelenlegi elnök kapcsolatairól.

Elmondta, hogy Trump az átmeneti időszakban rendkívül - szinte feltűnően - kedves volt Obamával és munkatársaival, ám a januári elnöki beiktatási ünnepség óta a két politikus között nincs semmiféle kapcsolat. 

„Barack Obama szívén viseli az ország sorsát, és boldog lenne, ha megoszthatná tapasztalatait Trump elnökkel" - fogalmazott a volt szóvivő. Donald Trump egyébként tavaly decemberben, éppen az NBC televízió reggeli műsorában fejtette ki, hogy számít Barack Obama tanácsaira a kormányzati kinevezések ügyében, bár konkrétumokról nem beszélt. 

A két politikus viszonya az amerikai sajtó szerint azóta megromlott, hogy Trump elnök március elején közölte: az Obama-kormányzat a tavalyi elnökválasztási kampány idején lehallgattatta őt és munkatársait a New York-i Trump-toronyban. Obama a szóvivője révén azonnal tagadta ezt, s az ügyben azóta is vizsgálódnak a képviselőház és a szenátus hírszerzési bizottságai.

 

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/36590/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,elnökválasztás,kolumbusz kristóf,obama
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?