Trump újabb szimbolikus lépése a migránsözönnel szemben

Kolombusz Kristóf

Segítik a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények áldozatait. Az iroda megnyitásával fölhívják a társadalom figyelmét arra is, hogy a bevándorlók áldozataival a korábbi kormányzatok nem foglalkoztak, magukra hagyták őket, s még arról sem volt információjuk, hogy a bűncselekményt elkövető bevándorló sorsa mi lett. 

John Kelly amerikai belbiztonsági miniszter megnyitotta szerdán azt az irodát, amely az Egyesült Államokban bevándorlók által elkövetett bűncselekmények áldozatait kívánja segíteni.

A belbiztonsági minisztériumhoz tartozó hivatal - a miniszter tájékoztatása szerint - információkkal és jogi tanácsadással szolgál az áldozatoknak. 

A megnyitó ünnepséggel egybekötött tájékoztatón John Kelly leszögezte: mind a jogszerűen, mind pedig az illegálisan az Egyesült Államokban tartózkodó bevándorlók áldozatainak segítséget nyújtanak. 

Részletesebben szólt az illegális bevándorlók körében tapasztalható bűnözésről, s hangsúlyozta, hogy ezeknek az embereknek nem is volna szabad az országban tartózkodniuk. 

Aláhúzta azt is, hogy a bevándorlók áldozataival a korábbi kormányzatok nem foglalkoztak, magukra hagyták őket, s még arról sem volt információjuk, hogy a bűncselekményt elkövető bevándorló sorsa mi lett. 

Donald Trump jelenlegi elnök kormányzata gyakran kitért az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekmények arányára, a kormányzat azonban statisztikát eddig nem hozott nyilvánosságra. Az illegális bevándorlás visszaszorítását elnökválasztási kampánya egyik fő témájaként hangsúlyozó Trump az iroda létrehozásának tervét még februárban jelentette be, s a szerdai megnyitót kifejezetten erre a hétre időzítették. Szombaton lesz ugyanis száz napja, hogy Donald Trumpot beiktatták az elnöki hivatalba.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/37658/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,kolumbusz kristóf,migránsok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?