Még nagyobb bajba kerül a Soros-Obama-Clinton Klán!

Kolombusz Kristóf

Donald Trump elnöki rendeletet írt alá, amely egy, a választási csalásokat kivizsgáló bizottság létrehozását irányozza elő. 

Az elnöki rendelet aláírását a Fehér Ház jelentette be csütörtökön.  

A hivatalos nevén Elnöki Bizottság a Választások Tisztaságáért testület vezetője Mike Pence alelnök lesz. 

Donald Trump elnök a megválasztása után többször is hangoztatta, hogy országszerte széles körben történtek választási csalások, s bár konkrét városokat vagy településeket nem említett, azt állította, hogy sok helyütt illegális bevándorlók is szavaztak, vagy egy-egy, önmaga személyazonosságát nem igazoló szavazó több helyen is voksolt. Az elnök sejtetni engedte, hogy az illegális bevándorlók a demokrata párti vetélytársára, Hillary Clintonra voksoltak. 

Donald Trump az elektori kollégiumban elért nagyarányú többségével nyerte meg a választást, míg a közvetlen szavazatokat illetően Hillary Clinton kapott több voksot. 

Trump januárban jelentette be, hogy bizottságot hoz létre a vélelmezett választási csalások kivizsgálására, s olyan ellenőrzési rendszer kidolgozására, amellyel a jövőben kizárható csalásnak még a gyanúja is. 

Az elnöki rendelet aláírása után a Fehér Ház bejelentette: kétpárti bizottságot hoznak létre, amely azonban nemcsak a tavalyi elnökválasztáson feltételezett csalásokat vizsgálja majd, hanem mindazokat a problémákat, amelyek az elmúlt években a választások körül felmerültek. Így például azt a jelenséget, amelyet a "választók megfélemlítéseként" szoktak jellemezni. Ezt többnyire  demokrata párti politikusok  állítják,  mondván: helyi republikánusok azzal "félemlítik meg" a szavazókat, hogy megkövetelik tőlük személyazonosságuk igazolását. 

"A bizottság felülvizsgálja majd mindazon politikát és gyakorlatot, amely megerősíti vagy éppenséggel aláássa az amerikai nép tisztességes választási rendszerbe vetett bizalmát" - fogalmazott az elnöki rendelet aláírása után a Fehér Ház szóvivője.

 

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/38144/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,elnökválasztás,hillary clinton,kolumbusz kristóf,soros-obama-clinton klán,választási csalás
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?