Trump Izraelben: majdnem teljesen elégedett mindenki…

Kolombusz Kristóf

A közel-keleti békét illetően derűlátó beszéddel zárta le izraeli és a palesztin területen tett látogatását Donald Trump amerikai elnök az Izrael Múzeumban. A beszéd azonban semmilyen konkrét lépést nem tartalmazott. 

Trump az Egyesült Államok egyértelmű támogatásáról biztosította Izraelt. Az izraeli vezetőkből álló közönség lelkes tapssal jutalmazta azt a kijelentését, hogy Iránnak nem fogják megengedni a nukleáris fegyver megszerzését.

"Nem lesz egyszerű a békekötés. De a kompromisszumok iránti elszántsággal, valamint hittel elérhető, hogy az izraeliek és a palesztinok megkössék a megállapodást"- jelentette ki az amerikai elnök, de semmi konkrétumot nem mondott a majdani békéről és az ahhoz vezető útról, mint ahogy a kétállami megoldásról és a telepesekről sem.

Trump elmondta, hogy személyes megbeszélései alapján a palesztinok és az izraeliek is készen állnak a békére, amelynek akadályai az előítéletek és a szélsőségesség. 

Az amerikai elnök - szemben az izraeli reményekkel - nem mondta ki, hogy Jeruzsálem Izrael fővárosa, de még azt sem, hogy a zsidó népé, és nem ejtett szót arról a választási kampányában tett ígéretéről, hogy az amerikai nagykövetséget Jeruzsálembe költöztetnék. 

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök háláját fejezte ki az első elnöki útján tett izraeli látogatásért, és szoros szövetségesi viszonyt ígért Amerikának.  

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/38553/pics/lead_800x600.jpg
amerikai pite,donald trump,irán,izrael,kolumbusz kristóf,közel-kelet,trump külpolitikája
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?