Trump rendet tesz az arab világban is?

Kolombusz Kristóf

Amerikai sajtóértesülés szerint a Fehér Ház "Camp David-stílusú" arab csúcsértekezletre készül a terrorizmus elleni harc keretében.

A republikánusokhoz közel álló Fox televízió értesülései szerint a Fehér Ház Szaúd-Arábia, Egyiptom és a Katar ellen bojkottot hirdetett további öt ország (Egyesült Arab Emírségek, Mauritánia, Bahrein, Mauritius és a Maldív-szigetek) részvételével rendezne csúcstalálkozót. 

Az értekezleten - melynek szervezése a Fox szerint már meg is kezdődött - a Katar körül kialakult feszültség enyhítésének lehetőségeit és a terrorizmus elleni harc módjait vitatnák meg. A Fox televízió által idézett fehér házi tisztségviselő szerint Donald Trump amerikai elnök "a hozzáállás megváltoztatását szeretné elérni és nemcsak Katar esetében". 

Az idézett tisztségviselő megfogalmazásában "Camp David-i pillanat van, ilyen helyzet, mint most, negyven éve nem volt". Majd hozzátette: "most kell ütni a vasat, amíg forró."

A közel-keleti és elsősorban is a palesztin-izraeli békesség megteremtését célzó Camp David-i megállapodást 1978-ban kötötték meg és 1979-ben írták alá az amerikai elnökök hétvégi rezidenciáján, a marylandi Camp Davidben. A megállapodást Jimmy Carter akkori amerikai elnök jelenlétében Anvar Szadat egyiptomi elnök és Menáhem Begin izraeli kormányfő írta alá.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/39620/pics/lead_800x600.jpg
amerikai pite,donald trump,közel-kelet,terrorizmus,trump külpolitikája
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?