A nagy demokraták nyilvánosan Trump meggyilkolásáról álmodoznak

Kolombusz Kristóf

Igen, ők, a nagy demokraták, a híres énekesek, a milliós sztárgázsijú színészek. Ők, akik annyira szívükön viselik a demokráciát, az egyenlőséget, a szolidaritást. Aztán időről időre lelepleződnek, előtör belőlük a valódi lényük: a frusztrált, veszíteni képtelen, magát mániákusan felsőbbrendűnek képzelő liberális.

A liberális, aki mindent mindenkinél jobban tud és ha nem úgy van, ahogy ő akarja, akkor le kell gyilkolni, aki az útjába áll… Most például elég nagy akadály számukra Donald Trump elnök.

Legutóbb egy demokrata párti politikus, egy képviselő kellett bocsánatot kérjen az elnöktől. A női politikus ugyanis nemes egyszerűséggel azt írta ki a facebookra, hogy reméli, megölik az elnököt. Mivel magyarázkodott? Elkeseredésében írta ki, mert szerinte az elnök gyűlöletet kelt. Föl sem merült benne, hogy amit ő kiírt, az akkor mi…

Bocsánatot is csak az óriási felháborodás nyomására kért.

Maria Chapelle-Nadal, Missouri állam törvényhozásának egyik demokrata párti női szenátora Ferguson városban tartott sajtótájékoztatót, s ennek keretében kért nyilvánosan bocsánatot Donald Trumptól és családjától, valamint Missouri állam polgáraitól és a missouri törvényhozásban dolgozó kollégáitól. A politikus azonban azt is közölte: a kormányzó felszólítása ellenére sem hajlandó lemondani.

Chapelle-Nadal csütörtökön a Facebookon a saját oldalán azt a bejegyzést tette közzé:

"Remélem, Trumpot meggyilkolják!"

A közvélemény és mindkét párt politikusainak óriási felháborodása nyomán törölte a bejegyzést, majd - szintén a közösségi oldalon - magyarázkodni kezdett:

"Elkeseredett vagyok. Komolyan gondoltam, amit írtam? Nem. Elkeseredett vagyok? Nagyon. Az elnök károkat okoz. Gyűlöletet kelt"

- írta újabb bejegyzésében.  A politikusnő egyébként politikai tudományokból és szociológiából diplomázott. 

Nem ez volt az első eset, hogy újságírók és hírességek Donald Trump meggyilkolásáról beszéltek. 

Az elnök beiktatási ünnepsége utáni napon szervezett tüntetésen az olasz származású amerikai énekes, Madonna azt mondta:

"Rengeteget gondolkodtam azon, hogy fel kellene robbantani a Fehér Házat".

Áprilisban az MSNBC televízió kommentátora azt sugallta, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek a New York-i Trump-tornyot kellene célba vennie.

A The New York Times című napilap júniusban arról adott hírt, hogy Johnny Depp színész az angliai Glastonbury híres fesztiválján "kacérkodott" Trump elnök  meggyilkolásának gondolatával.

"Na, mikor volt az utolsó alkalom, amikor egy színész elnököt gyilkolt?"

- kérdezte a közönségtől. Depp utóbb szintén bocsánatot kért Donald Trumptól.

Kathy Griffin színésznő pedig májusban olyan videót tett közzé, amelyen egy papírmaséból készült, Donald Trumpot ábrázoló és vérben úszó levágott fejet tartott a kezében.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/41508/pics/lead_800x600.png
amerikai pite,demokrata,donald trump
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?