Bedől a Trump lejáratására indított kampány?

Kolombusz Kristóf

FBI-igazgató: nincs jele beavatkozási kísérletnek az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálatokba

Egyre nyilvánvalóbb, hogy kreált kamuügy a Soros-Clinton-Obama klán által hangoztatott orosz beavatkozás, Trump ellenes rágalom, hogy a kampányban összejátszott az oroszokkal.

Nincs jele annak, hogy bárki is megkísérelt volna beavatkozni az Oroszországnak a tavalyi elnökválasztási folyamatban játszott szerepéről folyó vizsgálatokba

- jelentette ki Christopher Wray, a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI igazgatója.

Wray először beszélt erről mégpedig egy Washingtonban rendezett hírszerzési és nemzetbiztonsági konferencián.

Az FBI-igazgató leszögezte azt is: bízik Robert Mueller különleges ügyész munkájában. Mueller azt vizsgálja, hogy tavaly, az elnökválasztási kampány idején volt-e összejátszás Donald Trump kampányának munkatársai és orosz tisztségviselők között. 

A CNN hírtelevízió értesülései szerint Mueller munkatársai arról egyeztetnek a Fehér Házzal, hogy a Fehér Ház tanácsadói közül kit és mikor hallgathatnak meg az elnök első, félrevezetőnek tartott kijelentéseiről, amelyeket az idősebb fia és egy orosz ügyvédnő közötti találkozóról tett. 

Donald Trump idősebb fia, ifjabb Donald Trump csütörtökön a szenátus igazságügyi bizottságánál járt, hogy zárt körű beszélgetésen számoljon be tavaly nyári találkozójáról Natalja Veszelnyickaja orosz ügyvédnővel. A bizottsági megbeszélés mintegy öt órán keresztül zajlott.

A The New York Times értesülései szerint ifjabb Donald Trump elég részletesen beszámolt a New York-i Trump-toronyban tartott eszmecseréről. Az elnök fia előre megírt nyilatkozatot olvasott fel, amelyben azt állította: azért találkozott Veszelnyickaja ügyvédnővel, mert fontosnak tartotta, hogy információkat szerezzen arról, vajon Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltje, mennyire "alkalmas" elnöknek. A magát a Kremlhez közelinek mondó Veszelnyickaja ugyanis azzal az indoklással kérte a találkozót, hogy fontos terhelő dokumentumokat adjon át Clintonról. Ifjabb Trump az erről szóló elektronikus leveleket is bemutatta a szenátusi bizottság tagjainak.

A The New York Times információi szerint az elnök fia a szenátusi bizottság előtt hajthatatlan volt abban, hogy soha nem játszott össze orosz tisztségviselőkkel a választási kampányban. A lapnak nyilatkozó Richard Blumenthal demokrata párti szenátor azt mondta: a beszélgetés "szívélyes légkörben" zajlott, de szerinte az egész ügyben még több, továbbra is tisztázatlan információ van. Blumenthal nyilatkozott a CNN hírtelevíziónak is, és azt hangsúlyozta, hogy a meghallgatás nem oszlatta el az aggodalmait, sőt, szerinte újabb vizsgálatokra lenne szükség.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/42330/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,fbi,kolumbusz kristóf,orosz kapcsolat,soros-obama-clinton klán
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?