Ismét egy súlyos üggyel és hazugsággal bukott be a bukott Hillary Clinton

Kolombusz Kristóf

Egyre nyilvánvalóbb, hogy Clintonék maguk követték el azt, amivel habzó szájjal vádolják Trumpot egy éve. Clinton és csapata játszott össze az oroszokkal. Jó pénzért. Közben pedig egy éve folyik a lejárató kampány Trump ellen azállítólagos orosz kapcsolatai miatt.

Donald Trump amerikai elnök egy televíziós interjúban "szégyennek" nevezte, hogy a tavalyi elnökválasztási kampányban fő ellenfele, Hillary Clinton stábja és a Demokrata Párt vezetői terhelő adatokat próbáltak gyűjtetni róla egy céggel, és ezért fizettek is. 

Az elnök a Fox televíziónak adott interjújában emlékeztetett rá, hogy Hillary Clinton, a demokraták volt elnökjelöltje korábban tagadta, hogy ő vagy kampányának munkatársai tudtak volna a lejárató dossziéról:

"Egyszeriben azonban rájöttek, hogy mégis tudnak róla, és milyen fura, kiderült, hatmillió dollárt is fizettek érte" 

Donald Trump arra a botrányra utalt ezzel, amelyet kedden a The Washington Post című lap írt meg: a Clinton-kampányt és a Demokrata Országos Bizottságot (DNC) képviselő Marc E. Elias ügyvéd tavaly a kampány idején megbízta a washingtoni Fusion GPS nevű céget, hogy gyűjtsön terhelőnek vélt adatokat Donald Trumpról. A Fusion GPS megbízta a Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) és az amerikai hírszerzéssel kapcsolatban álló Christopher Steele volt brit hírszerzőt, aki végül összeállította azt a dossziét. Abban Trump állítólagos oroszországi kapcsolatairól, sőt nőügyeiről volt szó.

A The Washington Post szerint a Clinton-kampány és a DNC egészen 2016. október végéig finanszírozta a Fusion GPS-t.

A Trump-kampány orosz tisztségviselőkkel folytatott - vélelmezett - összejátszását vizsgáló különféle kongresszusi bizottságok erre a dossziéra alapozták információik jó részét. 

Szerdán a DNC elnöke, Tom Perez és a Clinton-kampány volt szóvivője, Brian Fallon egyaránt tagadta, hogy köze lett volna az ügyhöz, Hillary Clinton pedig a C-SPAN közszolgálati televízióban "süket dumának" minősítette a történetet. 

Az elnök megjegyezte: választási kampányának állandó összekapcsolása Oroszországgal "mindig is kifogás volt a demokraták részéről a vereségért". Majd hozzátette:

"most meg halljuk, mennyi pénzt adtak, halljuk a történeteket Tony Podestáról, és látjuk, hogy nekik milyen kapcsolataik voltak Oroszországgal". 

Tony Podesta Clinton kampányfőnökének, John Podestának a testvére, és lobbicége a többi között Oroszországnak is dolgozik. Robert Mueller, a Trump-kampány orosz kapcsolatait vizsgáló különleges ügyész most a Podesta-csoport lobbitevékenységét is vizsgálja. 

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/44187/pics/lead_800x600.png
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,elnökválasztás,hillary clinton,kolumbusz kristóf,lejárató kampány,orosz kapcsolat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?