Újra támadásban a Soros-Obama-Clinton klán: Trump leváltását kezdeményezik

Kolombusz Kristóf

Folytatódnak a már megszokott zavarkeltő akciók az Egyesület Államok hivatalban lévő elnöke ellen: hat demokrata párti képviselő Donald Trump elnök alkotmányos elmozdítására tett javaslatot. A Soros-ügynökök bizonyítékokat nem tudtak előterjeszteni, csak a már ismert és jórészt megbukott korábbi vádaskodásokat vezették elő. Az előterjesztéssel a saját párttársaik sem értenek egyet….

Donald Trump és a hónapokkal ezelőtt kirúgott James Comey FBI igazgató

A képviselők, Steve Cohen Tennessee-i politikussal az élen, határozati javaslatot fogalmaztak meg, amelyben felvetik az alkotmányos elmozdítási eljárás megindítását. 

A javaslatban a demokrata párti képviselők azt állítják, hogy az elnök szerintük akadályozta az igazságszolgáltatást, amikor az idén tavasszal lemondásra késztette James Comey-t, a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI igazgatóját. És megsértette az alkotmány egyik kiegészítését, mert - mint fogalmaztak - Donald Trump változatlanul folytatja jövedelmező üzleti tevékenységét, és aláássa a szövetségi igazságszolgáltatást és a sajtószabadságot. Állításaikat a demokrata politikusok ugyanakkor nem támasztották alá konkrétumokkal. 

Steve Cohen újságíróknak elmondta: "az elmozdítási eljárás ügyében tartandó kongresszusi meghallgatásra szólítunk fel, és nem szavazásra". 

A határozati javaslat megfogalmazásának egyelőre nincs érdemi jelentősége, a javaslatot ugyanis a képviselőház igazságügyi bizottságának el kellene fogadnia. Erre Steve Cohen szerint sincs tényleges esély. A képviselő ezért - a Politico című lap tudósítása szerint - azzal vádolta meg a parlamenti bizottságot, hogy "a kormányzat fióküzleteként" működik.  

Michael Ahrens, a Republikánus Országos Bizottság - gyakorlatban a republikánus pártvezetés - szóvivője közleményben reagált:

"A képviselőház demokratái híján vannak a pozitív üzeneteknek és egyáltalán nem hajlandóak a pártokon átívelő együttműködésre, ehelyett úgy döntöttek, hogy olyan megalapozatlan radikális erőfeszítés mellé állnak, amellyel az amerikaiak elsöprő többsége nem ért egyet"

A hat demokrata párti képviselő kezdeményezésével a törvényhozás meghatározó demokrata párti politikusai sem értenek egyet. Steny Hoyer marylandi demokrata képviselő újságíróknak azt nyilatkozta: a tények nem támasztják alá egy ilyen eljárás megindítását.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/44856/pics/lead_800x600.png
amerikai pite,demokrata,donald trump,soros-obama-clinton klán,trump ellenes zavargások
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?