Sorosék újabb bukása

Kolombusz Kristóf

Az amerikai elnökválasztás eredményét elfogadni képtelen Soros-Obama-Clinton Klán újabb vereséget szenvedett. Kezdettől fogva terjesztett vádként Trump és csapata ellen, hogy összejátszottak az oroszokkal a kampánnyal. Ismét csak kiderült – már nem először – hogy mindez alaptalan hazugság.

Donald Trump kampányának munkatársai nem játszottak össze Oroszországgal a 2016-os amerikai elnökválasztás idején - állapítja meg az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának republikánus politikusai által összeállított és pénteken nyilvánosságra hozott végleges jelentése, amely ugyanakkor leszögezi: Oroszország valóban beavatkozott az amerikai elnökválasztási folyamatba.

Az egy évig tartó vizsgálódás után összeállított, több mint 250 oldalas jelentés szerint Oroszország valóban és többféleképpen beavatkozott az amerikai elnökválasztási folyamatba, bár - mint a republikánus képviselők fogalmaztak - ez nem volt hatékony.

A beavatkozásért a bizottság a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) akkori vezetőit, és a végrehajtó hatalmat, vagyis az előző elnök, Barack Obama kormányzatát teszi felelőssé, mondván, nem reagáltak megfelelőképpen az orosz erőfeszítésekre. Felelősség terheli a demokrata párti elnökjelölt Hillary Clinton kampányának munkatársait is - hangsúlyozta a jelentés. 

A képviselők azzal vádolták meg a hírszerző közösséget, hogy "jelentős mértékű kudarcot vallottak a szakmai fortélyok érvényesítésében", s végső következtetéseikkel azt sugalmazták, hogy Moszkva célja nem Donald Trump győzelemre segítése volt, hanem az, hogy békétlenséget szítsanak az Egyesült Államokon belül. 

A jelentés határozottan leszögezte:

"a vizsgálat során nem találtak bizonyítékot arra, hogy a Trump-kampány összejátszott, egyeztetett vagy összeesküvést szőtt volna az orosz kormányzattal, s ez akkor is így van, ha voltak kapcsolatfelvételek Donald Trump kampányának egyes tisztségviselői és oroszok, vagy orosz közvetítők között.” 

Az amerikai elnök azonnal Twitter-bejegyzésben reagált a nyilvánosságra hozott jelentésre. Kiemelte:

"nincs bizonyíték összejátszásra, egyeztetésre vagy összeesküvésre Oroszországgal.”

Hangsúlyozta:

„A Clinton-kampány fizette azt a hamis tényeken alapuló dossziét, amelynek állításai nyomán indult meg a vizsgálat. Totális boszorkányüldözés! Ennek most véget kell vetni!"

- írta mikroblog-bejegyzésében Trump. 

A hírszerzési bizottság demokrata párti tagjai "sietős" munkával vádolták meg az összeállítást készítő republikánus politikusokat. Úgy vélték, hogy a republikánusok célja a helyzet összezavarása és a Trumpra irányuló figyelem elterelése volt. 

A képviselőház hírszerzési bizottsága ezzel a jelentéssel ugyan lezárta a munkáját, de a szenátus hírszerzési bizottsága és a Robert Mueller vezette különleges vizsgálóbizottság munkája folytatódik a 2016-os elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozás ügyében.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/51851/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,elnökválasztás,kolumbusz kristóf,orosz kapcsolat,soros györgy,soros-obama-clinton klán
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?