Soros gyűlöletkampánya már a balliberálisoknál is kicsapja a biztosítékot

A Trump elleni gyűlölködésnek és megosztó magatartásnak köszönhetően győz majd Trump 2020-ban is – mondják a liberális amerikai újságírók, miután újabb döbbenetes mocskolódás történt, amelynek ráadásul az elnök egy női munkatársa volt a célpontja. Úgy tűnik, a balliberális újságírók egy részénél is betelt a pohár, pedig Obama korábban még azzal villogott, hogy a Fehér házi tudósítók népes serege mind őrá, azaz a demokratákra szavazott. A Trump elleni Soros György által erőltetett gyűlöletkampány lassan totális csőddé válik.

Sarah Huckabee Sanders, DonaldTrump elnök szóvivője

Jeles amerikai újságírók határolódtak el a fehér házi tudósítók szombati gálavacsoráján Washingtonban elhangzott sértésektől.

Az amerikai sajtó hagyományaihoz tartozik, hogy a Fehér Ház-i tudósítók 1921 óta megrendezett gálavacsoráján színészek, komikusok is fellépnek, s gyakran tréfálkoznak az éppen hivatalban lévő amerikai elnökön, vagy kormányzati tagokon.

A szombati gálavacsorán - csakúgy, mint tavaly - Donald Trump nem volt jelen, ám munkatársait arra bátorította, hogy menjenek el, és a Fehér Ház több munkatársa, valamint néhány kormánytag, így például Wilbur Ross kereskedelmi miniszter is, ott volt a rendezvényen.

Az idei díszvacsorán azonban Michelle Wolf színésznő az újságírók többsége szerint túlment a határokon: az elnökön és néhány kormánytagon élcelődve, a Fehér Háznak a díszvacsorán is jelenlévő szóvivője, Sarah Huckabee Sanders külsején gúnyolódott, és a többi között az A szolgálólány meséje című, amerikai televíziós sorozat egyik csúf és öreg szereplőjéhez, "Lydia nénikéhez" hasonlította a fiatal szóvivőnőt, akit le is hazugozott.

Michelle Wolf színésznő. Azt hiszik, hogy Sorossal a hátuk mögött mindent megtehetnek, bűntetlenül gyalázkodhatnak...

Huckabee Sanders nem reagált és nem hagyta el a Hilton szálló báltermét, ahol a rendezvényt tartották. A Trump-kormányzat szintén jelenlévő jó néhány tagja azonban tiltakozása jeleként felállt és távozott. Mások pedig felháborodott hangú mikroblog-bejegyzéseket tettek közzé.

Wolf később a Twitteren azt írta, ő nem a szóvivő külsejéről beszélt, amikor azt mondta, elégeti a tényeket, és a hamuból tökéletes szemárnyékolót készít.

Maggie Haberman, a The New York Times tudósítója azonnal Twitter-bejegyzésben méltatta Huckabee Sanders méltóságteljes viselkedését, hangsúlyozva, a szóvivőnő nagy benyomást tett rá azzal, hogy nem hagyta ott a rendezvényt. Peter Baker ugyancsak a The New York Times tudósítója leszögezte:

"sajnos, ezen az estén nem mozdítottuk előre az újságírás ügyét".

Tim Young színész, szintén mikroblog-bejegyzésben azt közölte:

a Michelle Wolf monológjában előadott Trump és Huckabee Sanders elleni gyűlölködésnek és megosztó magatartásnak köszönhetően győz majd Trump 2020-ban is. 

A The New York Times a vasárnapi internetes oldalán a színésznő performansza miatt az újságírók körében eluralkodott dühről írt, a The Washington Post publicistája pedig vasárnap azt írta, jó lenne, ha az idei lett volna az utolsó ilyen vacsora. "Az újságírás érdekében hagyjunk fel a tudósítók gálavacsorájával" - írta Margaret Sullivan.

Mercedes Schlapp, a Fehér Ház stratégia kommunikációs vezetője - aki a férjével együtt szintén a díszvacsora vendégei között volt - Twitter-bejegyzésében azt írta:

ezért gyűlöli Amerika a valósággal köszönőviszonyban sem lévő balos médiaelitet.

Mercedes Schlapp

Reince Priebus, a Fehér Ház volt kabinetfőnöke szerint az előadás újabb győzelem volt Donald Trumpnak. 

Donald Trump, aki a gálavacsorával egy időben Michiganben tartott nagygyűlést, vasárnap Twitter-bejegyzésében "unalmasnak" minősítette az újságírók rendezvényét. Őt is meghívták ugyan, de utasította:

"miért is kellene bezsúfolódnom egy terembe egy rakás álhírgyártó és engem gyűlölő liberálissal?" 

A tudósítók gálavacsoráján a viccelődés, gúnyolódás, lejáratás alanyai majdnem mindig csak a republikánus elnökök és politikusok. Amikor például Barack Obama először vett részt elnökként ezen a rendezvényen, azzal üdvözölte az újságírókat:

"találkoztunk már a választási kampányban, tudom, hogy itt mindenki rám szavazott"

majd a republikánusokhoz közelálló Fox televízió újságíróinak asztala felé intve hozzátette: "kivéve a keveseket".

1
https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/51932/pics/lead_800x600.jpg
amerikai pite,donald trump,lejárató kampány,média,obama,soros györgy
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Ernest 2018-05-01 07:50:18
Mindig ez van, ha egy agyhalott feka nyilvánossághoz jut! Kijön belőlük a félemberi mivoltuk!
Válaszolok
A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?