Trump ismét legyőzte a Sorost és migránspátyolgató bandáját

Kolombusz Kristóf

Nem csak politikai arénában, hanem a jogi csatákban is végleges győzelmet aratott Soros és Klánja fölött Donald Trump. Az elnök, mint azt kampányában ígérte, biztonságosabb országgá akarja tenni Amerikát. Ennek érdekében a terroristák távolságtartására kiadott rendeletében megtagadta a beutazás lehetőségét azon országok polgáraitól, ahonnan a legtöbb terrorista érkezett az Egyesült Államokba. A rendeletet több szélsőségesen liberális, Soros-párti, úgynevezett szövetségi bíró megtámadta, fölfüggesztve annak végrehajtását. Ennek most végleg vége, hiszen a Legfelsőbb Bíróság Trump javára döntött. Az elnök ezzel hatalmas és végleges győzelmet aratott a migrációt erőltető Soros-Clinton-Obama klán fölött.

Az Egyesült Államokban az alkotmánybíróság szerepét betöltő legfelsőbb bíróság érvényben hagyta Donald Trump elnök beutazási rendeletét, amely átmeneti ideig megtiltja néhány, többségében muszlim országból a beutazást az Egyesült Államokba. 

A testület 5:4 arányban, a konzervatív bírák egyetértésével hozta meg döntését, s ezzel elutasította azt az állítást is, mely szerint a rendelet hátrányosan megkülönböztet egyes országokat vagy aláírásával az elnök túllépte hatáskörét. 

Írásbeli indoklásában a legfelsőbb bíróság elnöke, John Roberts leszögezte: a mindenkori amerikai elnöknek hatalmában áll a bevándorlás szabályozása.

„Donald Trump rendelete nem mutat rasszista elfogultságot. Mi nem a politikai döntés helyességét vizsgáljuk"

- szögezte le Roberts főbíró. 

A liberális bírák a rendelet ellen voksoltak, egyikük, Sonia Sotomayor szerint "egy észszerűen gondolkodó megfigyelő muszlimellenes érzületet" lát a rendeletben, és a konzervatív bírák szerinte figyelmen kívül hagyták azt a "szenvedést és fájdalmat", amelyet ez a rendelet "megszámlálhatatlan családnak és egyénnek, köztük amerikai állampolgároknak is" okoz. 

Az elnöki rendelet, amely hét országból - Iránból, Jemenből, Líbiából, Szíriából és Szomáliából, Észak-Koreából és Venezuelából - tiltja meg átmeneti ideig a beutazást, tavaly december óta van érvényben, amikor a legfelsőbb bíróság felfüggesztette alsóbb fokú szövetségi bíróságok rendeletet felfüggesztő döntését. Az Észak-Koreára és Venezuelára vonatkozó tiltást azonban a legfelsőbb bíróság nem vizsgálta. 

Az alkotmánybíróság döntésének nyilvánosságra hozatala után Donald Trump azonnal Twitter-bejegyzésben reagált:

"A legfelsőbb bíróság érvényben hagyja Trump beutazási rendeletét. Hűha!"

- írta az elnök.

A Fehér Ház által kiadott hosszabb állásfoglalásban az elnök a döntést "elégtételként" értékelte, és összekötötte az illegális bevándorlásra kimondott "zéró tolerancia" politikájával:

"Ez a döntés egyúttal mély elégtétel a média és demokrata párti politikusok hosszú hónapok óta hangoztatott állásfoglalásai után, melyekkel elutasították a határaink és népünk biztonságát garantáló intézkedéseket"

- fogalmazott a Fehér Ház közleménye. 

Az első értékelések szerint a hosszú vitát lezáró bírósági állásfoglalás Donald Trump egyértelmű győzelmét jelenti.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/54819/pics/lead_800x600.jpeg
amerikai elnökválasztás,amerikai pite,donald trump,illegális bevándorlás,kolumbusz kristóf,migránsok,soros-obama-clinton klán,terrorizmus
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?