Blogolj!

Bernie Sanders feladta a szélmalomharcot, kiszáll a kampányból

Ragnar Volarus

Bernie Sanders kiszáll a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folytatott versenyből. A döntés érthető, hiszen Joe Biden letarolta őt. Sanders be is áll az így egyedüliként talpon maradt jelölt mögé - értesült a CNN a vermonti szenátor kampánycsapatától.

Sanders telefonon tájékoztatta bizalmasait a Joe Bidennel szembeni hátrányát, illetve az Egyesült Államokban dúló koronavírus-járvány teremtette rendkívüli helyzetet figyelembe véve már hetek óta várható döntéséről. Ezzel már csak Obama volt alelnöke, Joe Biden maradt talpon, ő lesz a novemberi elnökválasztásban Donald Trump kihívója.

Pedig nem így festett a kezdeteknél. Sanders kampánya jól indult, az első három előválasztást sikerült behúznia, aztán fordult a kocka, Biden Dél-Karolinától kezdve sorra jegyezhette fel a fontos győzelmeket. Nem mellékesen a versengésből kiszálló jelöltek is mögé álltak be, ezzel gyorsítva Sanders kivéreztetését. Amely a március eleji szuperkedden lett tulajdonképpen végleges, hiszen a 14 államból Biden kilencben tudott nyerni. Sanders ennek ellenére kitartott, bár a koronavírus fenyegetése mellett megtartott előválasztásokon hátránya csak egyre nőtt, esélyei mostanra gyakorlatilag a nullára csökkentek.

Mai bejelentése így senkit nem ütött szíven. Ráadásul az elmúlt hetekben az államok már sorra halasztották el, és rakták át májusra-június elejére a saját előválasztásaikat a koronavírus-járvány miatt, bár ez nem mindenhol igaz, mert elég elítélhető módon Wisconsinban megtartanák az előválasztást jövő kedden.  

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/93062/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?