Blogolj!

Amerikai tüntetők tízezreit kérik, hogy teszteltessék magukat koronavírusra

Ragnar Volarus

A George Floyd halála miatt tüntetők tízezreinek állampolgári kötelessége a koronavírus-teszt elvégeztetése, jelentette ki Andrew Cuomo, New York állam kormányzója.

Ennyit a távolságtartásról

Ha részt vettél a tüntetéseken, akkor valószínűleg kitetted magad a fertőzésnek

- mondta Cuomo, leszögezve, hogy tudomása szerint New York államban mintegy 30 ezren vettek részt a megmozdulásokon. A kormányzó emlékeztetett arra, hogy a protestálók között sokan viseltek ugyan szájmaszkot, ugyanakkor fittyet hánytak a társadalmi távolságtartásra. Tehát nem csak a Budapest Honvéd néhány száz szurkolóját kell ilyenkor felelősségre vonnia a világnak, nyugodtan kérdőre lehet vonni ezt a 30 ezer "békésen tüntetőt" is.

Az állam területén több mint 700 olyan hely van, ahol elvégzik a koronavírus-tesztet, és ez most fontos lenne elvégeznie az érintetteknek, mert New York állam a jövő héten fokozatosan megkezdi a gazdaság és a mindennapi élet újraindítását. Erre azért kerülhet sor, mert az állam területén jelentős mértékben csökkent az újonnan diagnosztizált fertőzések száma, de a most esetlegesen megfertőződöttek gondot okozhatnak.

Scott Gottlieb, az amerikai élelmiszer-, és gyógyszerfelügyelet (FDA) volt vezetője, a CNBC televíziónak adott interjújában figyelmeztetett is arra, hogy az országszerte zajló tömeges tüntetések miatt szinte elkerülhetetlenül megugrik majd az új fertőzöttek száma. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház csütörtök esti adatai szerint az Egyesült Államokban szerda estétől csütörtök estéig 1021 ember halt meg az új típusú koronavírus okozta Covid-19 nevű betegségben. Ezzel 108 ezer fölé emelkedett a járvány halálos áldozatainak száma, míg a diagnosztizált fertőzötteké meghaladja az 1 millió 870 ezret. Mintegy 485 ezer embert nyilvánítottak gyógyultnak.

Az USA-ban több tagállamban is nagyon jelentős mértékben lassult a járvány terjedése. A nevadai Las Vegasban például csütörtöktől ismét üzemelnek a kaszinók, Floridában pedig pénteken ismét megnyitják kapuikat a szórakoztatóparkok, köztük a Disney World is. Ezzel szemben Arizonában csütörtökön mintegy ezer új fertőzést jelentettek, és Utah államban is megnövekedett az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. Tennessee-ben az egyik északnyugati megyében a járvány új gócpontja alakult ki.

Címkék: koronavírus
https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/95912/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?