Blogolj!

A demokrata elnökjelölt hozza ki a dutyiból az erőszakos tüntetőket

Dorogi László

Több amerikai televízió és közszolgálati rádió is arról számolt be, hogy jelentős összegeket utalnak át Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje kampányának munkatársai a Minneapolisban erőszakos cselekmények miatt letartóztatottak óvadékára.

Fotó: deadline.com

Biden munkatársai ezt nem is titkolják, eddig legalább tizenhárman tették közzé a Twitteren felajánlásukat a Minnesota Szabadság Alapítvány nevű szervezetnek, ami majd kifizeti az óvadékokat.

Szombat reggelre az is kiderül, hogy az Obama-kormányzat egykori alelnöke a keddi előválasztásokon megszerezte a szükséges számú voksot, s ezzel a szükséges számú delegátust is ahhoz, hogy ő legyen a Demokrata Párt elnökjelöltje és Donald Trump kihívója a novemberi elnökválasztáson - ezt maga a politikus jelentette be péntek éjjel kiadott közleményében.

Kedden több tagállamban és a szövetségi fővárosban, Washingtonban tartottak előválasztást a republikánusok és a demokraták egyaránt, s a demokrata választásokat mindenütt Biden nyerte. Igaz, vetélytársa nem volt, hiszen Bernie Sanders vermonti szenátor áprilisban visszalépett a versengésből.

A hét tagállamban és a fővárosban tartott választások valamennyi szavazatának összeszámlálása után Bidennek meglett az elnökjelöltté választáshoz szükséges 1991 delegátusa, de nyolc tagállamban és az Egyesült Államok tengerentúli területein még hátra vannak az előválasztások. A delegátusok azok a küldöttek, akik az előválasztásokon megszerzett mandátumuk jogán voksolnak a párt elnökjelölt-állító országos konvencióján.

Biden kifejtette, megtiszteltetés volt számára "a valaha volt legtehetségesebb elnökjelölt-aspiránsokkal" versenyezni az elnökjelöltségért.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/95950/pics/lead_800x600.jpg
demokrata,demokrata előválasztás 2020,Joe Biden
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?