Blogolj!

Joe Biden a muszlimokkal építené újjá az országot

Ragnar Volarus

Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje azt szeretné, ha az iskolákban még többet tanítanának az iszlám hitről. Ezt hétfőn este egy olyan interneten szervezett rendezvényen mondta, amelynek deklarált célja az amerikai muszlim szavazók rokonszenvének elnyerése volt.

A Millió Muszlim Szavazat Csúcstalálkozója névre keresztelt rendezvényen Biden azt fejtegette, azt szeretné, hogy az amerikai társadalomban minél több szó essék a muszlim vallásról, amelyet az egyik legnagyszerűbb vallásnak nevezett.

"Az emberek nem is tudják, hogy az egyik legnagyobb szenvedélyem a teológia" - mondta.

A demokrata párti politikus arra buzdította a muszlim vallású amerikaiakat, hogy szavazzanak rá a novemberi elnökválasztáson.

"A hangotok a voksotok, a voksotok a hangotok" - fogalmazott. Majd azt hangoztatta, hogy azért is szeretné elnyerni a muszlim közösségek voksait, mert szerinte Donald Trump "nem érdemli meg, hogy elnök legyen".

"Partneri viszonyban szeretnék dolgozni veletek, biztosítva, hogy a hangotok helyet kapjon a döntéshozatalban, miközben a nemzet újjáépítésén munkálkodunk" - jelentette ki Biden. Ígéretet tett arra is, hogy eltörli a Trump-kormányzat beutazási korlátozásait, amelyek jórészt muszlim országokat sújtanak. Biden az elnöki rendeletet "aljasnak" minősítette.

Eddig már több muszlim vallású választott tisztségviselő és politikus biztosította támogatásáról a demokraták várható elnökjelöltjét, köztük a minnesotai Ilhan Omar, aki 2003-ban menekültként érkezett Szomáliából az Egyesült Államokba. Minnesota igazságügyi vezetője, Keith Ellison, aki korábban demokrata párti képviselő volt a washingtoni kongresszusban, szintén Bident támogatja, miként az indianai demokrata párti képviselő, André Carson is. Igaz, elemzők szerint nem világos, hogy ezek a politikusok azért támogatják-e Bident, mert együttműködést ígért a muszlim közösségeknek, vagy mert demokrata pártiak.

"A muszlim amerikaiak hangja számít a közösségeink számára, de azt is mindannyian tudjuk, hogy hangjukat nem mindig hallgatták meg, vagy nem képviselték őket" - jelentette ki Biden.

A hétfői virtuális rendezvény megszervezésében az Emgage Action nevű civilszervezet vett részt. Ennek elnöke, Wa'el Alzayat újságíróknak hétfőn este azt mondta: a szervezet célja a muszlim amerikaiak szavazatainak maximálása, és a lehető legtöbb muszlim amerikai meggyőzése a szavazás fontosságáról. Elmondta azt is, hogy információi szerint egyedül Michigan államban több mint 150 ezer muszlim amerikai él.

Címkék: demokrata, Joe Biden
https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/98007/pics/lead_800x600.jpg
demokrata,Joe Biden
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?