Blogolj!

Trump: Biztos, hogy romlani fog még a járványhelyzet

A járványhelyzet szinte bizonyosan romlani fog, mielőtt megindulna a javulás - jelentette ki az amerikai elnök a Fehér Házban tartott keddi sajtókonferenciáján.

Az elmúlt hetekben újra erőteljesen fellángolt a járvány az országban és bár az amerikai elnök jogosan nyugtalanítónak nevezte a jelenlegi helyzetet, hangsúlyozta, hogy a megfelelő gyógymódokkal és a vakcinával "gyorsan véget vetünk ennek", valamin elmondta, hogy a kormányzat célja "nem csupán az, hogy menedzselje a járványt, hanem hogy véget is vessen neki".

Elmondása szerint a vírus elleni oltóanyagok "sokkal hamarabb készen lesznek, mint ahogyan erre számítottunk". Közölte, hogy több laboratóriumban és gyógyszergyárban is folynak a vakcinakísérletek.

Trump a sajtókonferencián természetesen a szabályok betartásának fontosságára is felhívta a figyelmet, és elmondta, hogy ha valaki nem tudja betartani a másfél-kétméteres távolságot, legalább hordjon maszkot.

Szeretjük-e vagy sem, de a szájmaszknak megvan a maga hatása

- fogalmazott. Majd kihúzott a zsebéből egy szájmaszkot, és leszögezte, hogy lassanként ő maga is hozzászokik a viseléséhez.

Elismerte, hogy jogosak voltak a vírustesztelés késedelmes megkezdése miatti kritikák, de hangsúlyozta, hogy a kormányzat erősen dolgozik a probléma megoldásán. Gyorsan eredményt mutató vírusteszteket ígért.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/98028/pics/lead_800x600.jpg
donald trump,koronavírus,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?