Blogolj!

Trump odaver: szövetségi rendfenntartókat küld a lángoló Chicagóba

Pintér M. Lajos

Betelt a pohár, meg kell végre fékezni az erőszak tombolását, azaz a BLM-brutalitást!

Fotó: foxnews.com

Donald Trump amerikai elnök szerdán a Fehér Házban tartott sajtóértekezletén bejelentette, hogy szövetségi rendfenntartó erőket küld Chicagóba az elharapódzó erőszakos bűncselekmények megfékezésére – tájékoztat az MTI.

„Bejelentem a szövetségi rendfenntartó erők erőteljes megnövelését az erőszakos bűnözés által sújtott közösségekben”

– fogalmazott az elnök. Azt mondta: az igazságügyi minisztérium „azonnali hatállyal megnöveli a szövetségi rendőrök létszámát Chicago városában”. Leszögezte ugyanakkor, hogy az intézkedés nemcsak Chicagóra érvényes, hanem más olyan amerikai településekre is, ahol eluralkodott az erőszak.

„Nincs más választásunk, mint hogy közbelépjünk”

– fogalmazott.

Trump kifejtette, hogy a mostani intézkedés annak az átfogó kormányzati tervnek a része, amelynek célja az erőszakos bűnözés visszaszorítása az Egyesült Államok városaiban a helyi rendőrséggel együttműködve. A tervet Operation Legendnek (Legend Hadművelet) nevezik, annak a LeGend Taliferro nevű négyéves kisfiúnak az emlékére, akit június végén lőttek agyon Kansas Cityben.

A kormányzat 61 millió dollárt (több mint 18,3 milliárd forint) biztosít az igazságügyi tárcának új rendőrök felvételére. Az elnök leszögezte: nem gyenge rendőrségre van szükség, és ő a rendőrséget erősebbé akarja tenni. Ezzel elemzők szerint azokra a demokrata párti városvezetői kezdeményezésekre utalt, amelyek csökkenteni akarják a rendőrség finanszírozását. Ezt jelentette be korábban például Eric Garcetti, Los Angeles demokrata párti polgármestere vagy Bill de Blasio, New York város szintén demokrata vezetője.

Trump nyilatkozata után persze azonnal megindult a demokrata hiszti: több amerikai nagyváros demokrata párti polgármestere levélben kezdett sivalkodni, hogy ellenzi a szövetségi erők „egyoldalú telepítését”. Lori Lightfoot chicagói polgármester a Twitteren úgy fogalmazott: „semmi esetre sem fogom megengedni, hogy Trump katonái Chicagóba jöjjenek, és terrorizálják a lakosainkat”...

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/98070/pics/lead_800x600.jpg
Black Lives Matter,donald trump,erőszak,rendőrség,tüntetés,tüntetések,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?