Blogolj!

Rekordszámú a fertőzés Floridában és Marylandben

Jó ideje az Egyesült Államok az egyik legfertőzöttebb hely a világon, vasárnap pedig két helyen is rekordokat döntött a fertőzésszám.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint Floridában csak vasárnap 9300 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kitörése óta több mint 423 ezer beteget azonosítottak a délkeleti tagállamban. Érthetetlen módon Ron DeSantis kormányzó változatlanul nem teszi kötelezővé a szájmaszk viselését közterületen, de egyes megyékben - köztük Miamiban és környékén - már el kell takarni az arcot.

Máshol is nagy a baj

Változatlanul emelkedik az új fertőzöttek száma Arizonában, Texasban és a szövetségi főváros, Washington melletti Marylandben. Texasban több mint 391 ezer esetet tartanak számon, Marylandben pedig szombaton több mint 1200, vasárnap helyi idő szerint délig csaknem 700 új esetet regisztráltak.

Az Egyesült Államokban az azonosított fertőzöttek száma csaknem 4 millió 200 ezer, a vírus okozta Covid-19-ben és szövődményeiben több mint 146 ezer amerikai hunyt el eddig. Az országban már 50 milliónál több vírustesztet végeztek.

Címkék: koronavírus
https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/98266/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?