Blogolj!

Rendőröket vakítottak meg a BLM-tüntetők az USA-ban

Pintér M. Lajos

Washington belvárosában a protestálók azt skandálták: a fehér amerikaiak menjenek vissza Európába, ahonnan a felmenőik származnak.

Illusztráció: pixabay.com

Ami sok, az sok: Donald Trump elnök és az amerikai kormány további szövetségi erőket küld Portlandbe az erőszak megfékezésére – írja a The Washington Postra hivatkozva az MTI.

A lap információi szerint legalább száz szövetségi rendfenntartót vezényelnek az oregoni nagyvárosba. Az újabb rendfenntartókat ezúttal a szövetségi marsalli szolgálattól indítják útnak. A szövetségi marsallok lényegében rendőri feladatokat látnak el. A cél, hogy biztosítsák Portland belvárosában lévő bírósági épület védelmét. A városban már több mint ötven napja tartanak a gyakran erőszakba torkolló tüntetések.

Ezek a múlt hét péntekjétől ismét felerősödtek, a hétvégén véres összecsapások voltak a szövetségi rendfenntartó erők és a Black Lives Matter nevű mozgalom aktivistái között. A tüntetők a bíróság épületét vették célba, és az amerikai sajtó tudósításai szerint a környező utcákban gyújtogattak. A Fehér Ház pénteki közlése szerint a tüntetők lézerrel három rendőrt örök életére megvakítottak.

Az erőszakos tüntetések több más nagyvárosban is erőre kaptak. Így például az északnyugati Washington államban lévő Seattle-ben, a virginiai Richmondban és a szövetségi fővárosban, Washingtonban is. Seattle rendőrsége hétfőn bejelentette: vasárnap estig 47 tüntetőt tartóztattak le, és az összecsapásokban 59 rendőr sebesült meg. A szövetségi fővárosban nem fajult el a tüntetés,

Washington belvárosában a protestálók azt skandálták: a fehér amerikaiak menjenek vissza Európába, ahonnan a felmenőik származnak.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/98316/pics/lead_800x600.jpg
Black Lives Matter,donald trump,erőszak,rendőrség,tüntetés,tüntetések,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?