Blogolj!

Pokoli vonatbaleset rázta meg Amerikát

Pintér M. Lajos

Elképesztő szerencse a szerencsétlenségben, hogy senki sem sérült meg.

Fotó: Youtube/The Telegraph

Súlyos vonatbaleset történt szerdán Arizonában: kisiklott egy tehervonat, több vagon lángba borult, és a híd, amelyen a vonat áthaladt, beomlott

– tudósít az MTI.

Az amerikai televíziókban megszólaltatott helyszíni tanúk „pokoli helyzetről” számoltak be. A Union Pacific vasúttársaság közleménye szerint a tehervonat Tucson felől tartott Phoenix irányába, a baleset Tempe városánál történt. A veszélyes anyagot – oldószerként alkalmazott ciklohexanon nevű szerves vegyületet – és gumiárukat szállító teherkocsik egy hídon haladtak át, amikor kisiklottak. A szerelvény nyolc-tíz teherkocsija azonnal kigyulladt, és mivel a híd egyik része összeomlott, három vagon egy üres parkra zuhant.

A vasúttársaság szóvivője, Tim McMahan közölte: a parkra zuhant, veszélyes anyagokat tartalmazó három tanker egyikében sem keletkezett kár, vagyis egyikből sem szivárognak a szállítmányok. Száz tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén. A vonat személyzete hála Istennek nem sérült meg, a tűz miatt egy embert füstmérgezéssel szállítottak kórházba. A vonat kisiklásának okait szakértők vizsgálják.

Címkék: Arizona, USA, vonatbaleset
https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/98408/pics/lead_800x600.jpg
Arizona,USA,vonatbaleset
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?