Blogolj!

Félmillióan maradtak áram nélkül a pusztító vihar miatt az Egyesült Államok keleti partján

Nem elég, hogy hónapok óta a járványtól szenved az ország, most még Ézsaiás sem hagy egy perc nyugtot sem a keleti part lakosainak.

A vihar özönvízszerű esőzéssel, tornádókkal és csaknem hurrikán erejű széllökésekkel pusztít. Kedden este Delaware, New Jersey, New York és Connecticut államokban szakított le villanyvezetékeket és háztetőket. Delaware-ben és New Jerseyben tornádókat észleltek. Korábban Dél- és Észak-Karolinában, valamint Virginiában a trópusi vihar szintén tornádókkal pusztított.
New Jerseyben rendkívüli állapotot hirdetettek ki az állam egész területére, ahol napokba telhet, mire helyre tudják állítani az áramszolgáltatást. Az állam partjai mentén sehol sincs áram, az Atlanti-óceán felkorbácsolt hullámai sok települést elárasztottak.

New York állam egyes vidékein 150-200 milliméternyi csapadékra lehet számítani, ezért csónakokkal ellátott mentőcsapatokat helyeztek készültségbe. New York városban és több, az óceán partján fekvő településen homokzsákokat és palackozott vizet osztottak. New Yorkban lezártak több, nagy forgalmú hidat, leálltak a kompok és átmeneti időre a város két légikikötője sem üzemel. A Kennedy repülőtéren legalább 55, a La Guardián mintegy 78 járatot töröltek.

A trópusi viharnak kedd estig négy halálos áldozata volt: mindannyian kidőlt fák alá szorulva lelték halálukat.

Címkék: vihar
https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/98640/pics/lead_800x600.jpg
vihar
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?