Blogolj!

Lemondott New York egészségügyi vezetője, mert rossznak ítéli a járvány kezelését

New York kezd beleroppanni a járványba. Nem elég, hogy az egész városban nagy a gond a fertőzöttség tekintetében, most még az egészségügyi vezetőnek is távozott.

Oxiris Barbot távozásának fő oka az volt, hogy szerinte Bill de Blasio, New York polgármestere egyszerűen nem kezelte jól a járványhelyzetet.

Nincs egyetértés

Barbot lemondólevelében "mély csalódottságának" adott hangot. Mint fogalmazott:

életünk legfontosabb közegészségügyi válsága idején nem olyan mértékben vették igénybe a járványügyi szakemberek tudását, ahogyan azt kellett volna

Majd hozzátette: New York járványügyi szakemberei világszerte elismerést vívtak ki maguknak, és a városnak csak hasznára lett volna, ha él ezekkel a tapasztalatokkal.

A The New York Times című lap információi szerint Barbot és a városi önkormányzat viszonya március óta igen feszült volt. Részben azért, mert Bill de Blasio polgármester márciusban nem akarta bezáratni az üzleteket és az iskolákat, és ezzel a járványügyi szakemberek szerint hozzájárult a vírus gyors terjedéséhez, részben pedig azért, mert később a szakemberek tanácsai ellenére sem szorgalmazta a vírusfertőzöttek kapcsolatainak feltárását. A The New York Times által megszólaltatott egészségügyi szakemberek szerint a polgármesternek jobban kellett volna hallgatnia Oxiris Barbotra, támogatnia kellett volna a javaslatait.

New Yorkban több mint 20 ezer ember halt meg a vírusfertőzés okozta Covid-19 betegségben és szövődményeiben.

Az Egyesült Államokban - a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint - a járvány kitörése óta már csaknem ötmillió a diagnosztizált fertőzöttek száma, és több mint 155 ezren haltak meg a Covid-19 és szövődményei miatt.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/98639/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,New York
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?