Blogolj!

Joe Biden tényleg bukta a „fekete szavazatot”?

Pintér M. Lajos

Donald Trump politikai tőkét kovácsolna abból, hogy demokrata kihívója tényleg össze-vissza beszél, és sportot űz az „öntökönszúrásból”.

Ki nevet a végén? Fotó: foxnews.com

Az afroamerikaiak körében tehet szert váratlan előnyre Donald Trump republikánus amerikai elnök, akit a novemberi választás előtt igencsak mély gödörbe sodort a koronavírus-járvány kiváltotta egészségügyi és gazdasági helyzet, valamint a BLM-mozgalom megmozdulássorozata. A politikust bizarr módon ellenfele segítheti ki, miután a demokraták várható elnökjelöltje, Joe Biden csekély számú nyilvános megszólalásain úgy botladozik, mint ittas elefánt a porcelánboltban. A minap – nem először – a fekete közösségre tett megjegyzései miatt kellett magyarázkodnia.

A demokrata párti kihívó a spanyolajkú és afroamerikai újságírók szövetségének interneten rendezett konferenciáján azt mondta:

az emberek többsége nem tudja, hogy a spanyolajkú amerikaiak közössége „hihetetlenül sokszínű”, szemben az afroamerikai közösséggel, mint fogalmazott: „néhány kivételtől eltekintve”.

Megjegyzése vitát kavart az amerikai politikai és közéletben, és Donald Trump amerikai elnök sem hagyta szó nélkül.

„Az Álmatag Joe éppen most veszítette el a Fekete Szavazatot. Ez a kijelentése katasztrófa, amelyből nem lehet felállni”

– írta a Twitteren az elnök. Később újságíróknak nyilatkozva „hihetetlennek” nevezte Biden szavait és úgy vélte, hogy várható demokrata párti kihívója

„megsértette a fekete közösséget”.

Joe Biden magyarázkodásba menekült: „Semmiképpen nem akartam azt a látszatot kelteni, hogy az afroamerikai közösség monolitikus” – írta a Twitteren, majd leszögezte: „mindig oda fogok figyelni, soha nem szűnök meg harcolni az afroamerikai közösségért, és soha nem szűnök meg harcolni egy igazságosabb jövőért”.

Az MTI emlékeztet: Biden májusban már vitába keveredett egy afroamerikai újságíróra tett megjegyzéséért. Amikor egy afroamerikai rádióriporter azt kérdezte tőle, mivel győzné meg a fekete amerikaiakat, hogy rá szavazzanak a novemberi választáson, a politikus azt válaszolta: a kérdező „nem is igazi fekete”, ha „problémája van annak megfejtésével, hogy rám, vagy Trumpra szavazzon”. Később kénytelen volt bocsánatot kérni szavaiért.

https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/98799/pics/lead_800x600.jpg
amerikai elnökválasztás,Black Lives Matter,demokrata,donald trump,elnökválasztás,elnökválasztás2020,Joe Biden,koronavírus,republikánus,USA
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?