Blogolj!

Egyetlen nap alatt 52 ezer új fertőzést diagnosztizáltak az Egyesült Államokban

Nem akar csillapodni a fertőzés terjedése az országban. A legrosszabb helyzetben még mindig a déli államok vannak.

A járvány kezdete óta regisztrált fertőzöttek száma 5,11 millióra, a vírusfertőzés következtében kialakult Covid-19-ben és szövődményeiben elhunytak száma pedig több mint 164 ezerre emelkedett az Egyesült Államokban.

Kaliforniában aggasztó a helyzet, onnan csaknem 11 500 új beteget jelentettek és már több mint félmillióra nőtt a fertőzöttek száma. Gavin Newsom kaliforniai kormányzót egyre több bírálat éri a járvány kezelése miatt, ezért  még hétfő este lemondott az állam elsőszámú egészségügyi vezetője, Sonia Angell.

Dél elesett

A legtöbb fertőzést továbbra is a déli tagállamokban, Texasban, Oklahomában, Louisianában, Alabamában, Floridában és Georgiában, illetve Dél-Karolinában regisztrálták.

Texas republikánus kormányzója, Gregg Abbott kijelentette, hogy az állam Mexikói-öböl mentén fekvő megyéiben különösen terjed a járvány. Közölte, hogy túl magas a kórházi ápolásra szoruló koronavírusos betegek száma ahhoz, hogy hamarosan újra lehessen nyitni az üzleteket és éttermeket vagy enyhíteni lehessen más, szigorú óvintézkedéseken.

A múlt héten egyébként Texasban naponta átlagosan mintegy 7500 új fertőzést regisztráltak. Ez némi csökkenést jelent a július közepén rögzített adatokhoz képest, ekkor ugyanis naponta átlagosan több mint tízezer új fertőzést diagnosztizáltak.

Csak a vakcina jelenthet megoldást

Donald Trump keddi sajtótájékoztatóján bejelentette: a kormányzat 100 millió adag kísérleti vakcina megvásárlásáról állapodott meg a massachusettsi Moderna biotechnológiai céggel. A vásárlás költségeit teljes egészében a szövetségi kormányzat fedezi.

Az elnök bejelentette azt is, hogy a kormányzat partnerkapcsolatot létesített több amerikai vállalattal, támogatandó az oltóanyaggyártásukat.

Az elnök egyébként nem reagált arra a moszkvai bejelentésre, miszerint Oroszországnak már van vakcinája, belpolitikai tanácsadója, Kellyanne Conway azonban még a tájékoztató előtt újságíróknak a kételyeit fogalmazta meg a vakcina biztonságosságával kapcsolatban.

Címkék: koronavírus
https://amerikaipite.blogstar.hu/./pages/amerikaipite/contents/blog/98879/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A legrosszabb republikánus elnök is nagyságrendekkel jobb a világ számára, mint a legjobb demokrata!

Ezeket a cikkeket olvastad már?